Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CΝBC: Ελλιπή τα stress tests της ΕΚΤ - Ποιοι παράγοντες δεν συμπεριλήφθηκαν

CΝBC: Ελλιπή τα stress tests της ΕΚΤ - Ποιοι παράγοντες δεν συμπεριλήφθηκαν
Η άσχημη εμπειρία του 2010 "τρομάζει" τους αναλυτές
Ελλιπή χαρακτηρίζει το πρακτορείο CNBC τα stress tests της ΕΚΤ, αμφισβητώντας ευθέως την αξιοπιστία των σεναρίων, βάσει των οποίων εξετάστηκαν οι 130 ευρωπαϊκές τράπεζες.
Με τους αναλυτές να προειδοποιούν πως τουλάχιστον 25 τράπεζες θα αποτύχουν στα stress test, η αγωνία κορυφώνεται ενόψει της δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων την Κυριακή.
Όμως, το αμερικανικό πρακτορείο CNBC προειδοποιεί πως οι παραδοχές των stress tests τυγχάνουν πλήθος κενών και ελλιπών στοιχείων.
Η πρώτη παρατήρηση του CNBC έγκειται στην πλήρη απουσία του σεναρίου του αποπληθωρισμού!
Επίσης, δεν εξετάζεται το σενάριο μίας σημαντικής μεταβολής - είτε ανοδικής είτε καθοδικής - στις τιμές του πετρελαίου.
Αμφότερα είναι δύο σενάριο, τα οποία ανταποκρίνονται απόλυτα στους τρέχοντες φόβους τόσο των αναλυτών, όσο και των ίδιων των Ευρωπαίων αξιωματούχων.
Επομένως, συμπεραίνει το CNBC, τίθεται το ερώτημα κατά πόσο είναι αξιόπιστα τα αποτελέσματα που θα δημοσιοποιηθούν την Κυριακή.
Άλλωστε, ας μην λησμονηθεί, πως το 2010 τα stress tests της ΕΚΤ κατέδειξαν πως οι ιρλανδικές τράπεζες είναι απολύτως προστατευμένες.
Βέβαια, λίγους μήνες αργότερα οι τράπεζες της Ιρλανδίας κατέρρευσαν, με τις συνέπειες της καταστροφής να είναι γνωστές σε όλη την υφήλιο…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης