Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στον παλμό των dealing rooms: Window dressing ή προεξόφληση θετικών ειδήσεων;- Κρίσιμη η ζώνη των 1.010 - 1.030 μονάδων για τη μεσοπρόθεσμη τάση

Στον παλμό των dealing rooms: Window dressing ή προεξόφληση θετικών ειδήσεων;- Κρίσιμη η ζώνη των 1.010 - 1.030 μονάδων για τη μεσοπρόθεσμη τάση
Η περιοχή τιμών 1010 – 1030 μον. κρίνεται υψηλής σημασίας
Με κέρδη (+11,71%) έκλεισε η εβδομάδα χρηματιστηριακά για το ΓΔ στις 995,07 μον. σχεδόν στο απόλυτο υψηλό της (997,19 μονάδες).
Ισχυρό come back λοιπόν επεφύλασσε η αγορά αφού ένα εβδομαδιαίο candlestick επιχείρησε να ακυρώσει τα τελευταία τρία πτωτικά, τα οποία είχαν πιέσει σημαντικά το ΓΔ από τις 1023,64 μον. στις 870,41 μονάδες.
Οι σημαντικές ανοδικές αποκλίσεις του ταλαντωτή RSI στα ημερήσια γραφήματα του FTSE25 και του ΔΤΡ προϊδέαζαν για ανοδική εκτόνωση όπως είχε αναφερθεί στο προηγούμενο σχόλιο.
Από τη συνεδρίαση της Τετάρτης 19/11 η ανοδική κίνηση επιταχύνθηκε με αποτέλεσμα τη διάσπαση της βραχυπρόθεσμης αντίστασης των 960 μονάδων.
Μία εβδομάδα πριν το κλείσιμο Νοεμβρίου,με τη λήξη επί παράγωγων προϊόντων για τον τρέχοντα μήνα να αποτελεί παρελθόν, ο ΓΔ βρίσκεται στα πρόθυρα των 1000 μονάδων πλησιάζοντας σημαντική ζώνη η οποία θα αποφασίσει για την ακύρωση του σήματος πώλησης στο μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, το οποίο βρίσκεται ακόμα εν ισχύ.
Η περιοχή τιμών 1010 – 1030 μον. κρίνεται υψηλής σημασίας καθώς εκεί: 1)εντοπίζεται  ο απλός κ.μ.ο. 200 εβδομάδων  2)εντοπίζεται ο απλός κ.μ.ο. 30 μηνών  3)ακυρώνεται το 50% του πτωτικού κύματος από τις 1203,72 μον. στις  852,87 μονάδες του ΓΔ.
Με το ΧΑΑ να ανακτά το χαμένο έδαφος που είχε δημιουργηθεί μετά την εκδήλωση των προθέσεων της κυβέρνησης για ολική έξοδο από το μνημόνιο έκλεισε ο ΓΔ την προηγούμενη εβδομάδα, φτάνοντας σε απόσταση αναπνοής από  το ψυχολογικό και όχι μόνο φράγμα  των 1000 μονάδων.
Έχοντας πλέον δεδομένη την παραμονή της χώρας σε πρόγραμμα επιτήρησης μετά την λήξη του παρόντος μνημονίου, με την ΕΚΤ να έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θα κάνει αγορές Asset Backed Securities σε κάθε άλλη περίπτωση, η Ελλάδα πραγματεύεται  μία πιο ήπιας μορφής επιτήρηση, “προληπτική χρηματοδοτική συνδρομή” με τον κίνδυνο 12μηνης παράτασης του μνημονίου να ελλοχεύει.
Το σενάριο της γρήγορης συμφωνίας με την Τρόικα αρχίζει να φαντάζει δύσκολο καθώς οι όποιες τηλεδιασκέψεις λαμβάνουν μέρος είτε ακυρώνονται είτε δεν καταλήγουν κάπου, με την υπομονή των ευρωπαίων εταίρων να έχει εξαντληθεί σε αντίθεση με την πεποίθηση της κυβέρνησης για συμφωνία μέχρι αρχές του επομένου μηνός και πριν το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου.
Κάποιο θετικό νέο από την πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας δεν ήρθε από τον οίκο Fitch κρατώντας το outlook σταθερό σε «B».
Την ερχόμενη Παρασκευή 28/11 αναμένουμε πιστοληπτική αξιολόγηση από τον οίκο Moody’s ο οποίος εξακολουθεί να κατατάσσει τη χώρα σε χαμηλότερη βαθμίδα (Caa1) με την αβεβαιότητα στον πολιτικό τομέα να αποτελεί το μεγάλο αγκάθι στην διατήρηση της ανάπτυξης και της δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας.
Ολοκληρώνοντας, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ερχόμενη εβδομάδα χρηματιστηριακά με την αγορά να βρίσκεται σε κομβικά τεχνικά επίπεδα αναμένοντας τις εξελίξεις που θα της δώσουν τασική κατεύθυνση όσον αφορά τον μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Τμήμα Ανάλυσης Ελληνοαμερικανικής Χρηματιστηριακής ΑΧΕΠΕΥ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης