Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNBC: Στους δρόμους σήμερα οι Έλληνες, αντιδρούν στη λιτότητα - Υπό πίεση η κυβέρνηση για νέα μέτρα - Κίνδυνος εκλογών

CNBC: Στους δρόμους σήμερα οι Έλληνες, αντιδρούν στη λιτότητα - Υπό πίεση η κυβέρνηση για νέα μέτρα - Κίνδυνος εκλογών
Κατά μέσο όρο, οι πραγματικοί μισθοί στην Ελλάδα έχουν μειωθεί κατά 21% από το 2010 μέχρι και το 2013
Στους δρόμους αναμένεται να βγουν σήμερα Πέμπτη οι Έλληνες πολίτες, διαμαρτυρόμενοι για τα αυστηρά μέτρα λιτότητας που και τα δυσθεώρητα ποσοστά ανεργίας που μαστίζουν τη χώρα.
Όπως επισημαίνει σε νέο δημοσίευμα του το CNBC, η ελληνική κρίση που ξέσπασε πριν από τέσσερα χρόνια και απείλησε με διάσπαση την Ευρωζώνη, έπληξε το εργατικό δυναμικό της Ελλάδας, στέλνοντας στα ύψη την ανεργία.
Οι Έλληνες πολίτες αναμένεται να βγουν σήμερα στους δρόμους, προκειμένου να εκφράσουν το θυμό και την οργή τους για τα υψηλά επίπεδα ανεργίας, καθώς και την άρνησή τους απέναντι σε κάθε ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων.
Οι προγραμματισμένες για αύριο διαμαρτυρίες έρχονται μόλις λίγα 24ωρα μετά την κατάθεση - την περασμένη Παρασκευή - στη Βουλή του βασικού σχεδίου του προϋπολογισμού για το 2015.
Κατά μέσο όρο, οι πραγματικοί μισθοί στην Ελλάδα έχουν μειωθεί κατά 21% από το 2010 μέχρι και το 2013.
Σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον, οι πιέσεις εντείνονται για την κυβέρνηση, η οποία αντιστέκεται στις αξιώσεις της τρόικας για τη λήψη νέων, δημοσιονομικού χαρακτήρα, μέτρων.
"Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ελλάδα είναι ένας: Η πιθανότητα πρόωρων εκλογών το 2015, εξέλιξη η οποία θα αναδείξει νικητή τον ΣΥΡΙΖΑ", καταλήγει το CNBC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης