Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Reuters: Στο 50% οι πιθανότητες ενός QE από την ΕΚΤ - To 2015 η αγορά κρατικών ομολόγων

Reuters: Στο 50% οι πιθανότητες ενός QE από την ΕΚΤ - To 2015 η αγορά κρατικών ομολόγων
Το α' 6μηνο του 2015 προσδιορίζεται η ανακοίνωση των νέων μέτρων της ΕΚΤ
Στο 50% διατηρούνται οι πιθανότητες ενεργοποίησης του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων της ΕΚΤ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters.
Ειδικότερα, βάσει σημερινής δημοσκόπησης, η οποία διεξήχθη μεταξύ 43 οικονομολόγων, οι πιθανότητες ενεργοποίησης ενός διευρυμένου προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE) παραμένουν στο 50%.
Ας σημειωθεί πως παρόμοιο ήταν το ποσοστό και στη προηγούμενη δημοσκόπηση του Reuters, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 13 Νοεμβρίου.
Παράλληλα, η πλειονότητα των αναλυτών εκτιμά πως τα ήδη ληφθέντα μέτρα της ΕΚΤ σταδιακά θα αποδίδουν καρπούς, επιτυγχάνοντας το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Επίσης, οι αναλυτές επισημαίνουν πως η αύξηση του ισολογισμού της ΕΚΤ θα ωφελήσει σημαντικά την ευρωπαϊκή οικονομία.
Ωστόσο, προειδοποιούν πως ο στόχος για αύξηση του ισολογισμού κατά 1 τρισ. ευρώ δεν πρόκειται να επιτευχθεί πριν τα τέλη του 2016.
Στο «μέτωπο» των εταιρικών ομολόγων, οι αναλυτές αναμένουν πως το πρώτο «πακέτο» αγοράς εταιρικών ομολόγων θα κυμαίνεται στα 150 δισ. ευρώ.
Τέλος, ως προς το χρόνο ανακοίνωσης των νέων μέτρων, εξακολουθούν να εκτιμούν πως η ποσοτική χαλάρωση θα ανακοινωθεί στο α’ 6μηνο του 2015 και όχι το Δεκέμβριο του 2014.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης