Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

WSJ: Aπέτυχε η Ελλάδα στο Παρίσι και γυρίζει χωρίς συμφωνία - Χάσμα για το δημοσιονομικό κενό

WSJ: Aπέτυχε η Ελλάδα στο Παρίσι και γυρίζει χωρίς συμφωνία - Χάσμα για το δημοσιονομικό κενό
Αθήνα και τρόικα δήλωσαν πως έχει υπάρξει πρόοδος, αλλά και πως παραμένουν μεγάλες διαφορές....
Η Ελλάδα απέτυχε να καταλήξει σε συμφωνία με την τρόικα στο Παρίσι, αναφέρει σε νέο δημοσίευμά της η Wall Street Journal, σχολιάζοντας το διήμερο θρίλερ των διαβουλεύσεων που έλαβε χώρα στη γαλλική πρωτεύουσα την Τρίτη και την Τετάρτη.
Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα, Ελλάδα και τρόικα δεν κατέληξαν σε συμφωνία και οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.
Τόσο η Αθήνα, όσο και οι εκπρόσωποι των δανειστών δήλωσαν, μετά τη λήξη των μαραθώνιων διαβουλεύσεων στο Παρίσι, πως έχει υπάρξει πρόοδος, αλλά και πως παραμένουν μεγάλες διαφορές.
Έλληνες αξιωματούχοι επιβεβαιώνουν τη διάσταση απόψεων για τους δημοσιονομικούς στόχους της Ελλάδας για το επόμενο έτος, 2015.
Οι άκαρπες διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και τρόικας δυσχεραίνουν την κατάσταση, καθώς πλησιάζει το τέλος του ευρωπαϊκού προγράμματος στήριξης της Ελλάδας, στα τέλη του 2014.
"Το χρονοδιάγραμμα είναι πολύ σφικτό. Η τρέχουσα αξιολόγηση από την τρόικα είναι εντελώς ασυνήθιστη, αφού είναι η τελευταία", σχολιάζει ανώτατη κυβερνητική πηγή, δίδοντας το στίγμα των εξελίξεων.
Με όπλο τη βελτίωση των συνθηκών της οικονομίας και τη σταδιακή επιστροφή της στην ανάπτυξη, η ελληνική κυβέρνηση έχει θέσει πρωταρχικό στόχο την πρόωρη απεμπλοκή της χώρας από τα μνημόνια.
Αυτό μπορεί να γίνει μέσω λήψης μιας προληπτικής πιστωτικής γραμμής στήριξης προς την Ελλάδα, η συμφωνία για την οποία επιβάλλεται να ολοκληρωθεί άμεσα.
"Είχαμε πολύ παραγωγικές συζητήσεις με την ελληνική πλευρά το τελευταίο διήμερο στο Παρίσι. Ο διάλογος θα συνεχιστεί εντατικά", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην τρόικα, Declan Costello, μετά το πέρας των διήμερων διαβουλεύσεων στο Παρίσι.
Η τρόικα επιμένει να ζητά περισσότερες μη δημοφιλείς μεταρρυθμίσεις από την Αθήνα, ασκώντας πιέσεις για αλλαγές στα ακανθώδη ζητήματα του ασφαλιστικού και των εργασιακών.
"Τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης να εξέλθει από την αυστηρή επιτήρηση της τρόικας συνεχίζουν να ανησυχούν τους επενδυτές", επισημαίνει, τέλος, η Wall Street Journal.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης