Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

MarketWatch: Δέκα συνήθειες για να πετύχετε μια ζωή δίχως οικονομικά χρέη

tags :
MarketWatch: Δέκα συνήθειες για να πετύχετε μια ζωή δίχως οικονομικά χρέη
Δύσκολο το επίτευγμα στην Ελλάδα του…2015, αλλά αξίζει την προσπάθεια
Τα κοινά χαρακτηριστικά των ανθρώπων που δεν έχουν χρέη παρουσίασε σε δημοσίευμά του MarketWatch, με στόχο να εμπνεύσει όσους… παλεύουν με τους λογαριασμούς τους.
Οι δέκα συνήθειες, που ακολουθούν, ακόμα και αν δεν αποτελέσουν μέσο πλήρους απαλλαγής από τα χρέη, σίγουρα θα κάνουν τον οικονομικό σας βίο λίγο πιο ξέγνοιαστο.
Δείτε, λοιπόν, τις κοινές συνήθειες όσων δεν χρωστούν της… Μιχαλούς:
1. Προσέχουν τις λεπτομέρειες και δεν ξεχνούν τις ημερομηνίες: οι άνθρωποι που δεν χρωστούν, δεν θα κληθούν ποτέ να πληρώσουν παραπάνω χρήματα για έναν λογαριασμό που έληξε και τοκίστηκε.
2. Γνωρίζουν τα βασικά οικονομικά: ακόμα και απευθύνονται σε επαγγελματίες λογιστές, ξέρουν τι πληρώνουν και γιατί.
3. Σκέφτονται μακροπρόθεσμα: εξετάζοντας το αύριο και όχι μόνο το σήμερα, είναι σε θέση να πάρουν εξυπνότερες αποφάσεις, ενώ αποφεύγουν και τα παρορμητικά έξοδα.
4. Συμπεριφέρονται σαν να έχουν μικρότερα έξοδα: φτιάχνουν τον οικογενειακό/ατομικό τους προϋπολογισμό υπολογίζοντας έναν μισθό χ% (π.χ 15%, 25%) μικρότερο από τον πραγματικό τους μισθό.
5. Δεν φοβούνται να ζητήσουν: ζητούν βοήθεια, ζητούν χαμηλότερα επιτόκια, ζητούν συγγνώμη όταν αργούν στις υποχρεώσεις τους…
6. Αποταμιεύουν: οι «ξέγνοιαστοι» οικονομικά άνθρωποι έχουν συνήθεια να αποταμιεύουν.
7. Θέτουν στόχους: είναι ευκολότερο να αποταμιεύεις χρήματα, όταν γνωρίζεις τον σκοπό για τον οποίο τα αποταμιεύεις.
8. Λένε όχι: επιλέγουν που θα δαπανήσουν χρήματα και επιλέγουν ποιοτικούς και όχι ποσοτικούς τρόπους διασκέδασης και ψυχαγωγίας.
9. Γνωρίζουν την αξία του ρευστού: αποφεύγουν την χρήση πιστωτικών, χρεωστικών καρτών ή και άλλων μεθόδων πληρωμής, καθώς το ρευστό κάνει την συναλλαγή πιο αληθινή, όπως και την αξία αυτής.
10. Εκτιμούν τις εμπειρίες και όχι τα υλικά αγαθά: επενδύουν ποιοτικά τον χρόνο και το χρήμα τους.

www.bankingnews,gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης