Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Έρχεται άνοδος 25% στις ευρωαγορές το 2015 - Θετικό όφελος από το QE της ΕΚΤ

Goldman Sachs: Έρχεται άνοδος 25% στις ευρωαγορές το 2015 - Θετικό όφελος από το QE της ΕΚΤ
Η Goldman Sachs δηλώνει θετική (positive) για τις ευρωπαϊκές μετοχές, σε ορίζοντα 12 μηνών, αναμένοντας ισχυρές αποδόσεις
Άνοδο 20-25% αναμένεται να καταγράψουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατά το τρέχον έτος, 2015, όπως προβλέπει η Goldman Sachs, σε νέα έκθεσή της, υπό τον τίτλο "European equities to rise by 20-25% total returns for the full year 2015".
Όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, υπάρχει μεγάλο περιθώριο για αισιοδοξία σε ό,τι αφορά την πορεία των ευρωπαϊκών αγορών κατά το τρέχον έτος, 2015.
Η πορεία των ευρωπαϊκών αγορών θα βρει σημαντική στήριξη στο φιλόδοξο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων (QE) της ΕΚΤ.
Ο αντίκτυπος του QE της ΕΚΤ θα είναι θετικός για την πορεία των ευρωπαϊκών μετοχών, καθώς θα μετριάσει τις αποπληθωριστικές πιέσεις και θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας.
"Παραμένουμε θετικοί (positive) για τις ευρωπαϊκές μετοχές, σε ορίζοντα 12 μηνών, αναμένοντας ισχυρές αποδόσεις", διαμηνύουν οι αναλυτές της Goldman Sachs.
"Αν ληφθούν υπόψη τα μέχρι στιγμής κέρδη των ευρωπαϊκών μετοχών, διαφαίνεται καθαρά πως υπάρχει περιθώριο για διατήρηση της ανοδικής τους πορείας κατά το τρέχον έτος, 2015", προβλέπουν οι ίδιοι.
Όπως προσθέτουν, η συνεχιζόμενη αισιοδοξία τους είναι δικαιολογημένη.
Δικαιολογείται από τον θετικό αντίκτυπο που θα έχει το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων της ΕΚΤ.
Η Goldman Sachs εμφανίζεται αισιόδοξη για την πορεία των ευρωπαϊκών μετοχών και το 2016, καθώς θα ισχυροποιείται η ανάπτυξη της ευρωπαϊκής, αλλά και της παγκόσμιας οικονομίας.
Ακόμη και η αποδυνάμωση του ευρώ θα λειτουργήσει θετικά για την μετέπειτα πορεία των ευρωπαϊκών μετοχών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης