Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Business Insider: Οι Έλληνες μπορούν να βγουν από την κρίση μόνοι τους - Χωρίς εξωτερική βοήθεια

Business Insider: Οι Έλληνες μπορούν να βγουν από την κρίση μόνοι τους - Χωρίς εξωτερική βοήθεια
Καλά θα κάνουν οι Έλληνες να επαναπατρίσουν τα χρήματά τους και να πληρώνουν φόρους
Απλές, αυτονόητες αλλά σωτήριες λύσεις προτείνει στους Έλληνες ο αρθρογράφος του Business Insider, οι οποίες θα βοηθήσουν τη χώρα να βγει οριστικά από τον φαύλο κύκλο της κρίσης, χωρίς έξωθεν βοήθεια.
Σύμφωνα με την ανάλυση, οι Έλληνες, οι «φτωχοί, καταπιεσμένοι, βασανισμένοι από την τρόικα Έλληνες», σήκωσαν από τις τράπεζές τους 12 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο, είτε για να βγάλουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό είτε για να τα κρύψουν στο ψυγείο τους.
Τα τελευταία χρόνια, οι Έλληνες φυγαδεύουν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό με χιλιάδες τρόπους, όμως με το να αγοράζουν σπίτια στο Βερολίνο και το Λονδίνο, σημειώνει ο αρθρογράφος Wolf Richter.
Επιπλέον, οι Έλληνες θεωρούνται διαβόητοι φοροφυγάδες, σε όποιο εισοδηματικό στρώμα και αν ανήκουν, με αποτέλεσμα η μία κυβέρνηση μετά την άλλη να επιβάλει νέους φόρους προκειμένου να καλύψει τα κενά από τους προηγούμενους που δεν πληρώθηκαν.
Μάταια όμως, συνεχίζει ο αρθρογράφος, «αφού εξακολουθούν να αρνούνται να πληρώσουν φόρους – όπως όλοι μας, άλλωστε, απλώς οι Έλληνες είναι καλύτεροι σε αυτό».
Ο Richter αναφέρει το παράδειγμα της Ιαπωνίας, την οποία χαρακτηρίζει σε «πολύ, πολύ χειρότερη δημοσιονομική φόρμα», από την Ελλάδα.
Ποτέ, όμως, η ιαπωνική κυβέρνηση δεν θα πήγαινε ικετεύοντας στη Γερμανία ή αλλού, ζητώντας να τη διασώσουν - όποιο και αν είναι το «δημοσιονομικό φιάσκο» της Ιαπωνίας, θα το λύσει μόνη της, τονίζει.
Αντί, λοιπόν, οι Έλληνες να «βράζουν» μέσα στην ίδια τους της μιζέρια, καλά θα έκαναν να επαναπατρίσουν τα χρήματά τους, επιστρέφοντάς τα στις ελληνικές τράπεζες – όλα τους τα χρήματα, όμως, τονίζει ο αρθρογράφος.
Να αδειάσουν τους λογαριασμούς τους στην Ελβετία, το Λουξεμβούργο και το Λονδίνο και να επαναφέρουν τις καταθέσεις τους –εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ– στις ελληνικές τράπεζες.
Με αυτόν τον τρόπο, θα λυνόταν αυτομάτως η κρίση του bank-run στη χώρα, εξηγεί.
Επίσης, συνεχίζει ο Richter, θα πρέπει να πάρουν απόφαση ότι πρέπει να πληρώνουν τους φόρους τους – και θα πρέπει να τους πληρώνουν για τουλάχιστον 20 χρόνια, όλους τους φόρους τους, συμπεριλαμβανομένων των προσαυξήσεων.
Σε τελική ανάλυση, θα το κάνουν για την Ελλάδα, για τη χώρα τους για την οποία είναι τόσο υπερήφανοι.
Εάν το συνειδητοποιήσουν αυτό, θα πάψουν ευχαρίστως να φοροδιαφεύγουν, σε όλες τις βαθμίδες – από τον πλανόδιο πωλητή μέχρι τον γιατρό: «Και η δημοσιονομική κρίση θα έχει λυθεί!», καταλήγει η ανάλυση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης