Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BNP Paribas: Νέα υποχώρηση του ευρώ προσεχώς λόγω της ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ

BNP Paribas: Νέα υποχώρηση του ευρώ προσεχώς λόγω της ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ
Η «περιορισμένη επίδραση» της QE μπορεί να οδηγήσει σε διευρυμένη εξασθένηση του ευρώ
Καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή το μαζικό πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) τον επόμενο μήνα, κάποιοι παράγοντες της αγοράς αμφιβάλουν κατά πόσο αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω πτώση του ευρώ, αναφέρει η ανάλυση της BNP Paribas.
Σύμφωνα με πολλούς, το «μπαζούκας» της ΕΚΤ έχει ήδη προεξοφληθεί στην αγορά, σε μεγάλο βαθμό, κάτι με το οποίο οι αναλυτές της PNPP διαφωνούν.
Πρώτον, αναφέρει η ανάλυση, το QE της ΕΚΤ θα συμπέσει με μέτρα άσκησης αυστηρής νομισματικής πολιτικής από τη Fed και την Τράπεζα της Αγγλίας (BoE), γεγονός που υποδεικνύει ότι η απόκλιση πολιτικών συνεχίζεται μεταξύ των κεντρικών τραπεζών.
Δεύτερον, ακόμη και εάν δεν υπάρξουν άλλες εκπλήξεις από την ΕΚΤ φέτος, η εμπειρία από τη Fed όσον αφορά στις «μη συμβατικές» πολιτικές χαλάρωσης υποδεικνύει ότι η «περιορισμένη επίδραση» της QE μπορεί να αποτελέσει πολύ σημαντικό παράγοντα διευρυμένης εξασθένησης του νομίσματος, εφόσον ενισχυθούν οι προσδοκίες για πληθωρισμό, καταλήγουν οι αναλυτές.

Σχήμα 3: Η ΕΚΤ πρέπει να σπρώξει χαμηλότερα τις πραγματικές αποδόσεις - Σχήμα 4: Επιδείνωση του χαρτοφυλακίου στην Ευρωζώνη




www.bankingnew.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης