Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FF Group: Ισχυρή η στήριξη της BofA Merrill Lynch – Στα 37,5 ευρώ η τιμή-στόχος

FF Group: Ισχυρή η στήριξη της BofA Merrill Lynch – Στα 37,5 ευρώ η τιμή-στόχος
Διατηρεί την σύσταση «buy» 
Στα 37,5 ευρώ τοποθετεί την τιμή στόχο της FF Group η Bank of America Merrill Lynch, διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση «buy», επισημαίνοντας ότι τα αποτελέσματα χρήσης του 2014 επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, αλλά και τη δυναμική του Ομίλου.
Ειδικότερα, σημειώνει πως τόσο τα έσοδα της FF, όσο και τα περιθώρια κέρδους ενισχύθηκαν για 3η συνεχόμενη χρονιά και, μάλιστα, με δυναμικό ρυθμό, παρά τα ασθενικά μακροοικονομικά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας και τις αντιξοότητες στην αγορά.
Η επίδοση της σε Ελλάδα και Βαλκάνια διατηρήθηκε θετική, ενώ συνέχισε να αναπτύσσεται σταδιακά σε νέες αγορές, κυρίως στην Ασία.
Στην έκθεση της BofA Merrill Lynch επισημαίνεται πως έχει αυξηθεί ο ανταγωνισμός, που καλείται να αντιμετωπίσει η FF, ενισχύοντας την θέση και την αναγνωρισιμότητα του brand της, ωστόσο τονίζεται ότι προς το παρόν οι συνθήκες παραμένουν ευνοϊκές, ικανές να στηρίξουν την πορεία του Ομίλου σε βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο επίπεδο.
Παράλληλα, η έκθεση κάνει αναφορά στα απαιτούμενα λειτουργικά κεφάλαια της εταιρείας, τα οποία ανήλθαν στα 110-120 εκατ. ευρώ κατά την προηγούμενη χρήση , σχεδόν αμετάβλητα σε ετήσια βάση.
«Η διοίκηση επιθυμεί να διατηρήσει αυτά τα επίπεδα», σημειώνει η BofA, γεγονός που σε συνδυασμό με τα σταθερά, με τάσης αύξησης, περιθώρια κέρδους και την μείωση των κεφαλαιουχικών δαπανών θα επιφέρει σταδιακά μείωση του λειτουργικού κόστους του Ομίλου, βελτίωση των δεικτών και υψηλότερα μερίσματα.
Ειδικότερα, επισημαίνει πως η χρήση του 2014 τελείωσε με τον Όμιλο να διαθέτει 300 εκατ. ευρώ σε ρευστό, με την BofA να εκτιμά ότι το συνολικό μέρισμα στους μετόχους είναι εφικτό να αγγίξει τα 51 εκατ. ευρώ, ήτοι μερισματική απόδοση 3%.
Τέλος, γίνεται λόγος για όφελος της FF από την ισχυροποίηση του αμερικανικού δολαρίου, λόγω της έκθεσής της στην ασιατική αγορά, ενώ επισημαίνεται ότι η επίδοση του Ομίλου δεν δικαιολογεί μια υποτίμηση της μετοχής στο χρηματιστήριο, η οποία, ωστόσο, είναι πιθανή λόγω του ασταθούς οικονομικού περιβάλλοντος.
Τέλος, προβλέπει για το 2015 έσοδα ύψους 1,125 δισ. ευρώ, EBITDA 253 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 162 εκατ. ευρώ.
Για το 2016 προβλέπει έσοδα ύψους 1,127 δισ. ευρώ, EBITDA 279 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 181 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2017 έσοδα 1,3 δισ. ευρώ, EBITDA 298 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 195 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης