Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

NBG Securities: Στα 1,3 ευρώ διατηρεί την τιμή στόχο για την Άνεμος - Σύσταση «outperform»

tags :
NBG Securities: Στα 1,3 ευρώ διατηρεί την τιμή στόχο για την Άνεμος - Σύσταση «outperform»
Για κινδύνους από την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου δραστηριοποίησης της Άνεμος, προειδοποιεί η NBG
Στα 1,3 ευρώ τοποθετεί την τιμή στόχο της Ελληνικής Τεχνοδομικής Άνεμος η NBG Securities, διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση outperform, ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς.
Η NBG επισημαίνει ότι το δ’ τρίμηνο του 2014 ήταν ένα σχετικά θετικό τρίμηνο για την εταιρεία, παρά τις αντίξοες συνθήκες, που επικράτησαν στην αγορά.
Στην έκθεση επισημαίνεται ότι η εισαγωγή της εταιρείας στο χρηματιστήριο ήταν επιτυχημένη, ωστόσο τονίζει ότι ενδεχόμενες μεταβολές στην ελληνική νομοθεσία, σχετικά με τον κατασκευαστικό τομέα και την φορολογία, μπορεί να επηρεάσουν την πορεία της Άνεμος.
Επισημαίνει, ακόμα, πως το δ’ τρίμηνο του 2014 ήταν ένα δύσκολο τρίμηνο για την εταιρεία, ωστόσο φαίνεται ότι οι συνθήκες είναι καλύτερες το τρέχον έτος, με δυναμικές προοπτικές για την εξέλιξη της Άνεμος.
Η NBG εκτιμά πως θα υπάρξει διόρθωση το α’ τρίμηνο του 2015, αλλά και συνολικά το τρέχον έτος, λόγω των καλύτερων συνθηκών στην αγορά.
Ειδικότερα, για το 2015 προβλέπει έσοδα 40,4 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2016 50,8 εκατ. ευρώ.
Ως προς τα κέρδη, η NBG εκτιμά ότι τα EBITDA θα αγγίξουν τα 30,1 εκατ. ευρώ κατά το τρέχον έτος και τα 38,9 εκατ. ευρώ το 2016, ενώ ανοδική πορεία «βλέπει» και για τα καθαρά κέρδη, στα 8,7 εκατ. ευρώ το 2015 και στα 14,3 εκατ. ευρώ το 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης