Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στηρίζει τον Βαρουφάκη ο El-Erian - Θα ήταν ανεύθυνος εάν δεν εξέταζε Plan B για την Ελλάδα

Στηρίζει τον Βαρουφάκη ο El-Erian - Θα ήταν ανεύθυνος εάν δεν εξέταζε Plan B για την Ελλάδα
Εάν η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ, πρέπει οι Ευρωπαίοι να την αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερο σεβασμό
Ρόλο υπεράσπισης του Plan B του τέως υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, περί επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή αναλαμβάνει - μέσω νέου άρθρου - παρέμβασή του - ο πρώην ισχυρός άντρας της Pimco και νυν οικονομικός σύμβουλος της μητρικής της, της Allianz, M. El-Erian.
Αποφασίζοντας να λάβει ξεκάθαρη θέση επί του θέματος που μονοπωλεί τη διεθνή ειδησεογραφία τα τελευταία 24ωρα, ο Εl-Erian σημειώνει πως μπορεί το εναλλακτικό σχέδιο του Γ. Βαρουφάκη να ήταν απότομο, αλλά στηριζόταν σε σωστές βάσεις σε ό,τι αφορά τον στόχο για ανάκτηση της αξιοπιστίας - και αξιοπρέπειας - της Ελλάδας.
Σύμφωνα με τον πρώην ισχυρό άντρα της Pimco, ο Γ. Βαρουφάκης μπορεί να συμπεριφέρθηκε με αγένεια, αλλά έπραξε σωστά γιατί έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει.
"Μπορεί να μην του έχω μιλήσει ποτέ, μπορεί να μην τον έχω συναντήσει ποτέ, αλλά οι ιδέες του Γ. Βαρουφάκη σίγουρα αξίζουν αυξημένης προσοχής", σχολιάζει ο El-Erian.
Μπορεί όλοι να επιρρίπτουν ευθύνες στον τέως υπουργό Οικονομικών για έλλειψη ευγένειας, αλλά σίγουρα η ατζέντα την οποία είχε ως υπουργός Οικονομικών ήταν σίγουρα σωστή.
Τώρα που έχει παραδώσει τον υπουργικό του θώκο, ο Γ. Βαρουφάκης συνεχίζει να βρίσκεται στο στόχαστρο των επικριτών του (και όχι μόνο), καθώς τον κατηγορούν για την ύπαρξη εναλλακτικού σεναρίου για την Ελλάδα, μέσω δημιουργίας ενός παράλληλου τραπεζικού συστήματος και υποκλοπής ΑΦΜ και με απώτερο στόχο την επιστροφή της χώρας στη νέα δραχμή.
Είτε τον αγαπούν, είτε τον μισούν, όλοι ξέρουν πως ο Γ. Βαρουφάκης δεν είναι εκείνος που κρίνει τη μοίρα της Ελλάδας.
Ο Βαρουφάκης δεν είχε καμία ευθύνη για το οικονομικό χάος που κυριαρχούσε στην Ελλάδα στα τέλη Ιανουαρίου, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας.
Στα του σήμερα, συνεχίζει ο πρώην ισχυρός άντρας της Pimco, θα ήταν ανεύθυνο για τον Βαρουφάκη να μην επεξεργάζεται εναλλακτικό σχέδιο, πίσω από τις κλειστές πόρτες του υπουργείου Οικονομικών.
Γιατί;
Γιατί σε μεγάλο βαθμό η μοίρα της Ελλάδας εναπόκειται στα χέρια άλλων και δη της Γερμανίας, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.
Εάν η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ, πρέπει οι Ευρωπαίοι να την αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερο σεβασμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης