Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Οι πωλήσεις αυτοκινήτων θα αυξηθούν κατά 50% ετησίως έως το 2025, στα 120 εκατ. οχήματα

tags :
Goldman Sachs: Οι πωλήσεις αυτοκινήτων θα αυξηθούν κατά 50% ετησίως έως το 2025, στα 120 εκατ. οχήματα
Έρχονται ριζικές αλλαγές την επόμενη δεκαετία στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, με βασικό παράγοντα την τεχνολογία
Τις προβλέψεις της για την αγορά αυτοκινήτου παγκοσμίως παρουσιάζει σε μελέτη της η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs.
Συγκεκριμένα, η GS προβλέπει ότι στα επόμενα 10 χρόνια η αυτοκινητοβιομηχανία θα βιώσει μία τεράστια μεταμόρφωση, με αποτέλεσμα οι πωλήσεις να εκτιναχθούν από τα 80 εκατ. οχήματα το 2015 στα 120 εκατ. οχήματα το 2025.

Embedded image permalink

Τα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται, οι εταιρείες που τα κατασκευάζουν και οι καταναλωτές που τα αγοράζουν θα έχουν αλλάξει.
Η τεχνολογία αναμένεται ότι θα αποτελέσει τον καθοριστικό παράγοντα για αυτή την αλλαγή.
Κυρίαρχοι παράγοντες των εξελίξεων θα είναι λοιπόν τα εξής:
1. Οι καταναλωτές και οι εποπτικές αρχές που ανησυχούν για την κλιματική αλλαγή πιέζουν τους κατασκευαστές να μειώσουν τους ρύπους.
2. Προκειμένου να βελτιωθεί η αποδοτικότητα, οι παραγωγοί μειώνουν το βάρος των οχημάτων με τη χρήση νέων καινοτόμων υλικών.
3. Τα αυτοκινούμενα οχήματα γίνονται πραγματικότητα, καθώς μπορούν να μειώσουν τα ατυχήματα και την κίνηση και να δώσουν πρόσβαση στην κινητικότητα σε περισσότερους ανθρώπους.
4. Με τις τεχνολογικές εταιρείες να μπαίνουν στον κόσμο της αυτοκίνησης, αναμένονται νέες καινοτομίες στον κλάδο που θα προσελκύσουν περισσότερους καταναλωτές.
5. Η αύξηση του εισοδήματος στον αναπτυσσόμενο κόσμο θα δώσει ώθηση στις πωλήσεις, καθώς θα είναι πλέον πιο προσιτή η αγορά ενός αυτοκινήτου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης