Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Societe Generale: Πλασματική η ικανότητα των κεντρικών τραπεζών να προκαλέσουν οικονομική ανάκαμψη

tags :
Societe Generale: Πλασματική η ικανότητα των κεντρικών τραπεζών να προκαλέσουν οικονομική ανάκαμψη
Τα ισχυρότερα νομίσματα του 2016 είναι αυτά των χωρών με μεγάλα πλεονάσματα τρεχουσών συναλλαγών
Η παγκόσμια οικονομία ήταν για καιρό εξαρτημένη από τις αποφάσεις κεντρικών τραπεζιτών για την επιδιόρθωση των μεγάλων προβλημάτων της, όμως απεδείχθη ότι το μόνο που αυτοί μπορούσαν να προσφέρουν ήταν απλά να επαναφέρουν το παγκόσμιο χρηματο-οικονομικό σύστημα σε μια προσωρινή, ευαίσθητη ισορροπία.
Αυτό επισημαίνει ανάλυση της γαλλικής τραπέζης Societe Generale, σύμφωνα με την οποία η διατήρηση της χαλαρής νομισματικής πολιτικής για υπερβολικά πολύ καιρό, σε συνδυασμό με την τεχνητή ώθηση των αγορών ομολόγων στο πλαίσιο της μάταιης ελπίδας ότι όλα αυτά θα οδηγήσουν σε μια βιώσιμη ανάκαμψη, πολύ απλά σημαίνει ότι ακόμα και η ηπιότερη απόπειρα «κανονικοποίησης» της πολιτικής της Fed έχει προκαλέσει δύο μήνες πανδαιμονίου στις διεθνείς αγορές.
Τώρα, η αυξανόμενη συνειδητοποίηση ότι η ισχύς των αποφάσεων των κεντρικών τραπεζών αποδυναμώνεται, έχει προκαλέσει μια φυγή σε «ασφαλή καταφύγια» επενδύσεων.
Δεν προκαλεί λοιπόν έκπληξη ότι τα ισχυρότερα νομίσματα του 2016 είναι αυτά των χωρών με μεγάλα πλεονάσματα τρεχουσών συναλλαγών, τονίζει η Societe Generale.
Η ανάλυσή της καταλήγει προτείνοντας θέση πωλητού (short) στις ισοτιμίες στερλίνας-γιέν (GBP/JPY) και νεοζηλανδικού-καναδικού δολαρίου (NZD/CAD), καθώς και θέση αγοραστού στην ισοτιμία αυστραλιανού-νεοζηλανδικού δολαρίου (AUD/NZD).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης