Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Lindsey Group: Η Fed δεν πρόκειται να βρει τις «ιδανικές» συνθήκες που επιδιώκει για να αυξήσει τα επιτόκια

Lindsey Group: Η Fed δεν πρόκειται να βρει τις «ιδανικές» συνθήκες που επιδιώκει για να αυξήσει τα επιτόκια
Η Fed παίρνει μηνύματα από τις ασταθείς διεθνείς τράπεζες και λειτουργώντας έτσι θα υπάρχουν πάντα λόγοι για να κρατά χαμηλά τα επιτόκιά της - Φοβούνται την ίδια τους τη σκιά
Η Fed εξέπληξε μερικούς αναλυτές την προηγούμενη εβδομάδα, όταν και αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της, σημειώνοντας ότι «συνεχίζει να παρακολουθεί στενά τους δείκτες για τον πληθωρισμό και τις παγκόσμιες οικονομικές και χρηματοοικονομικές εξελίξεις».
Όμως, ένας αναλυτής απευθύνει ένα σκληρό μήνυμα στην Janet Yellen: Βασίζετε όλες σας τις ελπίδες σε ένα παραμύθι.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στο CNBC, ο επικεφαλής αναλυτής της συμβουλευτικής εταιρείας Lindsey Group, Peter Boockvar, τόνισε ότι η Fed δεν πρόκειται ποτέ να βρει τις «ιδανικές» συνθήκες που αναζητά προτού προχωρήσει ξανά σε αύξηση των βραχυπρόθεσμων επιτοκίων της.
Η εντολή της Fed «δεν είναι να υπάρχει ένας τέλειος κόσμος.
Αυτό υπάρχει μόνο στα παραμύθια, τα όνειρα και στα οικονομετρικά μοντέλα», σημείωνε πρόσφατα ο Boockvar σε σημείωμα προς τους πελάτες της εταιρείας του.
Ο ίδιος πιστεύει ότι η νομισματική πολιτική της Fed έχει υπάρξει υπερβολικά χαλαρή τόσο επί προεδρίας Yellen, όσο και υπό τον προκάτοχό της, Ben Bernanke.
Ο Boockvar υπογραμμίζει ότι η Fed παίρνει μηνύματα από τις ασταθείς διεθνείς τράπεζες και λειτουργώντας έτσι θα υπάρχουν πάντα λόγοι για να κρατά χαμηλά τα επιτόκιά της.
Στη δήλωση της Fed την Τετάρτη 27 Απριλίου, ο αναλυτής σημείωσε ότι η κεντρική τράπεζα μετατοπίζει τις ανησυχίες της στις διεθνείς εξελίξεις.
Στη δήλωση του Μαρτίου η Fed έλεγε ότι «οι παγκόσμιες οικονομικές και χρηματοοικονομικές εξελίξεις συνεχίζουν να αποτελούν κινδύνους», μία φράση που δεν υπήρχε στην τελευταία ανακοίνωση της τράπεζας.
«Δικαιολογίες, δικαιολογίες, δικαιολογίες», λέει ο Boockvar.
«Γι' αυτό, έπειτα από 8 χρόνια ανάπτυξης της οικονομίας, έχουν αυξήσει τα επιτόκια μόλις 1 φορά.
Φοβούνται την ίδια τους τη σκιά.
Βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε έναν λάκκο και δεν πρόκειται να καταφέρουν να βγουν από αυτόν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης