Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

NBG Securities: Μειώνεται ο κίνδυνος χώρας για το ΧΑ - Αυξάνει τιμές στόχους για 22 μετοχές

tags :
NBG Securities: Μειώνεται ο κίνδυνος χώρας για το ΧΑ - Αυξάνει τιμές στόχους για 22 μετοχές
Τα τελευταία νέα θα πρέπει να ευχαριστούν το ελληνικό χρηματιστήριο, ενισχύοντας τη δυναμική που υποδεικνύει κατά την τελευταία περίοδο, αναφέρει η NBG Securities
Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος οδηγεί στη μείωση του ρίσκου χώρας, σύμφωνα με την NBG Securities, η οποία σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup, εκφράζει την ικανοποίησή της για τη συμφωνία που επετεύχθη.
Στη σημερινή 2σέλιδη ανάλυσή της με τίτλο "First review is finally over – We lower our country risk assumption" (η πρώτη αξιολόγηση επιτέλους ολοκληρώθηκε - Μειώνουμε τις παραδοχές για το ρίσκο χώρας), που σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η NBG Securities υπενθυμίζει ότι υπήρξε συμφωνία επί της αρχής για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και το ύψος της επόμενης δόσης στο Eurogroup.
Η εκταμίευση της δόσης των 10,3 δισ. ευρώ τμηματικά.
Τα 7,5 δισ. ευρώ θα εκταμιευθούν κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, εφόσον έχουν εφαρμοστεί πλήρως όλα τα προαπαιτούμενα, και θα αξιοποιηθούν για την κάλυψη των αναγκών εξυπηρέτησης του χρέους και την αποπληρωμή μέρους των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου.
Οι επόμενες εκταμιεύσεις θα πραγματοποιηθούν μετά το καλοκαίρι και θα αφορούν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Αναφορικά με τη δέσμη μέτρων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αυτή θα εφαρμοστεί σε τρία στάδια (βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο, μακροπρόθεσμο) και υπό προϋποθέσεις.
Όσον αφορά το βραχυπρόθεσμο στάδιο, οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης συμφώνησαν σε μια δέσμη μέτρων που θα εφαρμοστούν «μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και ως τη λήξη του προγράμματος».
Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την ομαλοποίηση των αποπληρωμών των δανείων του EFSF, υπό τον μέσο όρο των ωριμάνσεων και τη μείωση του ρίσκου των επιτοκίων μέσω της διαφοροποιημένης στρατηγικής του ESM και του EFSF, χωρίς ζημιές για τις χώρες που ήταν σε πρόγραμμα (Κύπρος, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιρλανδία).
Στο μεσοπρόθεσμο επίπεδο, το Eurogroup τονίζει ότι μετά το 2018, και εφόσον εφαρμοστεί επιτυχώς το πρόγραμμα, θα εφαρμοστεί μια ακόμη δέσμη μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους. Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη μεγαλύτερη εξομάλυνση για τα δάνεια του EFSF και τη σταδιακή επιστροφή των κερδών των ομολόγων που διακρατούν οι κεντρικές τράπεζες (ANFAs και SMPs).
Στο μακροπρόθεσμο επίπεδο, και αν αυτό χρειαστεί, τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου επιπέδου θα μπορούσαν να επαναληφθούν.
Τέλος, το Eurogroup εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόθεση της διοίκησης του ΔΝΤ να προτείνει στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου την έγκριση του οικονομικού διακανονισμού πριν από το τέλος του 2016 για να υποστηρίξει την εφαρμογή των συμφωνημένων δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Μειώνεται ο κίνδυνος χώρας - Αυξάνονται οι τιμές-στόχοι

Τα τελευταία νέα θα πρέπει να ευχαριστούν το ελληνικό χρηματιστήριο, ενισχύοντας τη δυναμική που υποδεικνύει κατά την τελευταία περίοδο.
Η βελτίωση της ρευστότητας στην ελληνική οικονομία και η σταθερότητα σε πολιτικό, οικονομικό και επιχειρηματικό μέτωπο θα πρέπει να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στην Ελλάδα, ενισχύοντας επίσης το ενδιαφέρον για τις εγχώριες μετοχές.
Η NBG Securities μειώνει επίσης τον κίνδυνο της χώρας, στο 7% (έναντι 8,5%) για τις ελληνικές επιχειρήσεις στα μοντέλα DCF.
Οι τιμές-στόχοι αυξάνονται κατά μέσο όρο κατά 8% υποδηλώνοντας περιθώριο ανόδου 23% από τα τρέχοντα επίπεδα.
Η top λίστα της περιλαμβάνει τώρα τις Alpha Bank, Folli Follie Group, Jumbo, Φουρλής, Σαράντης και Μυτιληναίος.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης