Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Gartman (μεγαλοεπενδυτής): Οι επενδυτές που έχουν θέσεις short πρέπει να τρέξουν να κρυφτούν

Gartman (μεγαλοεπενδυτής): Οι επενδυτές που έχουν θέσεις short πρέπει να τρέξουν να κρυφτούν
Το ράλι στα χρηματιστήρια θα συνεχιστεί για τουλάχιστον 2 ακόμη εβδομάδες
Στην πρόβλεψη ότι οι αμερικανικές μετοχές θα πραγματοποιήσουν ένα ράλι τις επόμενες δύο εβδομάδες προχώρησε ο γνωστός επενδυτής και αναλυτής των αγορών, Dennis Gartman, μιλώντας σήμερα Τετάρτη 25 Μαΐου στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.
Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο Gartman, «πιστεύω ότι είναι πολύ πιθανό οι δείκτες να ανέβουν, ίσως όχι σήμερα, αλλά μέχρι την Παρασκευή θα βρισκόμαστε σε καλύτερη θέση και μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας τα πράγματα θα είναι ακόμη καλύτερα», σημειώνοντας ότι οι επενδυτές «δεν έχουν καμία άλλη επιλογή», από το να εμπιστευτούν τις μετοχές.
«Οποιοσδήποτε έχει λάβει θέση short, και υπάρχουν πολλοί έξυπνοι άνθρωποι που έχουν ποντάρει πολλά σε τέτοιες θέσεις, πρέπει να σπεύσουν να καλυφθούν, γιατί τα πράγματα θα γίνουν πολύ άσχημα για αυτούς», τόνισε στις δηλώσεις του.
Τα στοιχεία από τη Wall Street, λίγο πριν ανοίξει η αγορά, δείχνουν ότι σήμερα οι μετοχές θα κινηθούν ανοδικά, ενώ σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι ευρωπαϊκές μετοχές, έπειτα από τα ισχυρά κέρδη και στην Ασία.
Το θετικό κλίμα στις αγορές υποβοηθήθηκε από τα στοιχεία για τις πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ, οι οποίες αυξήθηκαν κατά το μεγαλύτερο ποσοστό εδώ και 24 χρόνια, από τη συμφωνία για την Ελλάδα και τις τιμές του πετρελαίου που πλησιάζουν στα 50 δολ./βαρέλι.
Αυτοί οι παράγοντες βοήθησαν τόσο τις ευρωπαϊκές όσο και τις αμερικάνικες μετοχές να αντιστρέψουν την Τρίτη τις απώλειές τους και να κλείσουν τελικά με κέρδη.
«Ιστορικά, όποτε συμβαίνει αυτό, η άνοδος συνεχίζεται σημείωσε ο Gartman.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης