Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Βλέπει πτώση -20% στις μετοχές λόγω Brexit - Μεγάλα θύματα οι τράπεζες

Goldman Sachs: Βλέπει πτώση -20% στις μετοχές λόγω Brexit - Μεγάλα θύματα οι τράπεζες
Πάνω από το 10% οι απώλειες κερδών για τις τράπεζες - Στο -20% τα έσοδα των κεφαλαιαγορών και στο -30% τα έσοδα για όσες εταιρείες ασχολούνται με συγχωνεύσεις και εξαγορές
Πτώση στα διεθνή χρηματιστήρια έως -20% προβλέπει ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος Goldman Sachs λόγω του Brexit.
Οι άμεσες επιπτώσεις από την απόφαση της Βρετανίας, την Πέμπτη 23 Ιουνίου, να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση αρχίζουν να φαίνονται πλέον όλο και πιο ξεκάθαρα στις αγορές.
Οι μετοχές κατρακυλάνε, η στερλίνα βυθίζεται και ο χρυσός εκτινάσσεται.
Οι τραπεζικές μετοχές υπόκεινται τις πλέον βαρύ πλήγμα.
Σε έκθεση της η Goldman Sachs την Δευτέρα 27 Ιουνίου, πραγματοποιεί μία επισκόπηση του πώς η ιστορική απόφαση του Brexit θα μπορούσε να επηρεάσει τις εταιρείες σε όλη την Wall Street.
Η ομάδα του πραγματοποίησε ένα «τεστ αντοχής» για τα κέρδη των τραπεζών, με βάση ένα σενάριο όπου δεν θα υπάρξουν νέες αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed και οι αποδόσεις των 5ετών αμερικανικών κρατικών ομολόγων θα κινηθούν στο 1% ενώ των 10ετών στο 1,75% στο τέλος του 2017, στα επίπεδα δηλαδή που τα τιμολογούσε η αγορά των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης στο τέλος της συνεδρίασης την Παρασκευή 24 Ιουνίου.
Οι αναλυτές εκτιμούν επίσης ότι θα υπάρξει μία μείωση εσόδων κατά 20% στις κεφαλαιαγορές από έτος σε έτος, μια βουτιά 20% στις αγορές μετοχών, καθώς και μία σημαντική μείωση στις συγχωνεύσεις και τις εξαγορές.
Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, τα τραπεζικά κέρδη θα μπορούσαν να μειωθούν περισσότερο από 10%, ενώ οι σύμβουλοι για συγχωνεύσεις και εξαγορές θα μπορούσαν να δουν μία υποχώρηση σχεδόν κατά 30%.
Οι μετοχές πολλών τραπεζών-«μπουτίκ» βρέθηκαν να υποχωρούν πλέον του -10% ή και περισσότερο την Δευτέρα 27 Ιουνίου, συμπεριλαμβανομένων των Lazard, PJT Partners και Evercore.

Screen Shot 2016 06 27 at 11.19.32 AM

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης