Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Barclays: Ξεχάστε την ανάκαμψη στις αγορές - Έρχονται μαζικές ρευστοποιήσεις στα χρηματιστήρια

Barclays: Ξεχάστε την ανάκαμψη στις αγορές - Έρχονται μαζικές ρευστοποιήσεις στα χρηματιστήρια
Η συνολική θέση των ενεργών διαχειριστών βρίσκεται κοντά στα υψηλά μετά την κρίση, ενώ η αγορά προετοιμάζεται για μια πιθανή επιτάχυνση των ρευστοποιήσεων μετά την κατάρρευση των μετοχών
Οι αναλυτές της Barclays προειδοποιούν ότι οι αγορές βρίσκονται ενώπιον μίας πρωτόγνωρης κατάστασης και ότι η ανάκαμψη τύπου V που έχει συμβεί σε άλλες κρίσεις δεν πρόκειται να συμβεί και αυτή τη φορά, παρά τη σημερινή ανοδική αντίδραση των αγορών, μετά τις μεγάλες πιέσεις και απώλειες λόγω του Brexit.
Ο στρατηγικός αναλυτής μετοχών της Barclays, Keith Parker, έγραψε σήμερα Τρίτη 28 Ιουνίου ότι οι ενεργοί επενδυτές αύξησαν σημαντικά την έκθεσή τους σε ρίσκο την εβδομάδα μέχρι το δημοψήφισμα του Ηνωμένου Βασιλείου.
Αλλά καθώς τα «πονταρίσματά» τους δεν βγήκαν βρίσκονται τώρα στην εξής θέση:
«Σύμφωνα με τις μετρήσεις μας, η συνολική καθαρή θέση των ενεργών διαχειριστών βρίσκεται και πάλι κοντά στα υψηλά μετά την κρίση, ενώ η αγορά προετοιμάζεται για μια πιθανή επιτάχυνση των ρευστοποιήσεων μετά την κατάρρευση των μετοχών.
Με τα επίπεδα μετρητών στα αμοιβαία κεφάλαια μετοχών να είναι αρκετά χαμηλά και την καθαρή κυκλική τοποθέτηση ανά τομέα κοντά στα υψηλά, πιστεύουμε ότι οι διαχειριστές είναι απροετοίμαστοι για τις εκροές και τη μακροχρόνια αποστροφή κινδύνου.
Αν και υπάρχουν μετρητά στο περιθώριο, το σημερινό περιβάλλον αυξημένης αβεβαιότητας οδηγεί σε «απεργία των αγοραστών», καθώς οι επενδυτές περιμένουν για ένα ικανοποιητικό «μαξιλάρι» στις τιμές πριν χρησιμοποιήσουν τα κεφάλαιά τους.
Τέλος, το ενδιαφέρον για τοποθετήσεις short έχει σημαντικό περιθώριο να αυξηθεί σε όλες τις επενδύσεις με μετρητά, στα ETFs και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης».
Η Barclays προσθέτει ότι θεωρεί πως βλέπει λογική γύρω από το «γύρισμα σε πολύ πιο αμυντική στάση για τους ενεργούς διαχειριστές, ενώ οι εκροές κεφαλαίων αναμένεται ότι θα αυξηθούν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης