Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FBN Securities: Προετοιμαστείτε για «μετασεισμικές δονήσεις» μετά το παγκόσμιο σοκ στις αγορές

FBN Securities: Προετοιμαστείτε για «μετασεισμικές δονήσεις» μετά το παγκόσμιο σοκ στις αγορές
Υπό το φως της παγκόσμιας μεταβλητότητας, η προοπτική σχετικά με τις αμερικανικές μετοχές αλλάζει σε μια πιο ουδέτερη στάση
Δεν έχει τελειώσει ακόμη.
Η αναταραχή στις αγορές έπειτα από το δημοψήφισμα όπου κέρδισε το Brexit ήταν έντονη, οδηγώντας στην όγδοη μεγαλύτερη πτώση του Dow Jones βάσει των μονάδων την Παρασκευή 24 Ιουνίου.
Ενώ οι μετοχές κινήθηκαν καλύτερα σήμερα Τρίτη 28 Ιουνίου, τα δυσάρεστα μπορεί να μην είναι έχουν ακόμη τελειώσει, σύμφωνα με τον JC O'Hara, της FBN Securities.
«Οι παγκόσμιες αγορές είχαν ακραίες πώλησης την Παρασκευή.
Πολλοί από τους δείκτες βυθίστηκαν σε επίπεδα που δεν είχαμε δει εδώ και μήνες ή χρόνια», τονίζει ο O'Hara σε σημείωμα προς τους πελάτες της τράπεζας.
«Συνήθως αυτό το είδος της μεταβλητότητας δεν είναι του είδους "ένα και τελειώσαμε", αλλά μάλλον οι μετασεισμικές δονήσεις αναμένεται να συνεχιστούν».
Ο O'Hara επεσήμανε το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια υποχώρησης, όπως στην περίπτωση της οικονομικής κρίσης και της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, τα προβλήματα που παράγονται δεν είναι μόνο η αρχική απόσυρση, αλλά και οι μικρότερες επακόλουθες αντιδράσεις κατά τις ημέρες που ακολούθησαν.

Screen Shot 2016 06 28 at 2.00.18 PM

Για να είμαστε δίκαιοι, υπάρχουν διαφορές.
Ενώ η οικονομική κρίση και η κρίση χρέους στην ευρωζώνη ήταν εν εξελίξει υποθέσεις με ανατροπές και εναλλαγές, η ψηφοφορία για το Brexit ξεκίνησε με ένα διακριτό συμβάν, ένα δημοψήφισμα.
Ενώ υπάρχουν πολλοί άγνωστοι παράγοντες γύρω από αυτό, συνέβη η έκπληξη του της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.
Ωστόσο, η υποχώρηση λόγω Brexit φαίνεται να είναι διαφορετική από άλλες πρόσφατες υποχωρήσεις που οδήγησαν σε γρήγορη ανάκτηση.
«Όταν οι παγκόσμιες αγορές, από κοινού, έχουν πληγεί, η ανάκαμψη κατά μέσο όρο δεν είναι τόσο ισχυρή και συχνά ακολουθεί μία περίοδος αστάθειας στις συναλλαγές».
Ο O'Hara είπε ότι ήταν αισιόδοξος σχετικά με τις μετοχές στις ΗΠΑ, αλλά είχε τα μάτια του στραμμένα σε κρίσιμα συμβάντα, συμπεριλαμβανομένου του Brexit.
«Υπό το φως της παγκόσμιας μεταβλητότητας, θα πρέπει να αλλάξουμε την προοπτική μας σχετικά με τις αμερικανικές μετοχές σε μια πιο ουδέτερη στάση», είπε.
«Αυτό δεν σημαίνει ότι ο S&P 500 είναι καταδικασμένος, αλλά μάλλον οι καθοδικοί κίνδυνοι έχουν αυξηθεί σημαντικά λόγω της παγκόσμιας αστάθειας.
Η σχέση κινδύνου/ανταμοιβής δεν ευνοεί τη δέσμευση των επενδυτών επί μακρόν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης