Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Suisse: Τράπεζες και επενδυτές τα έχουν χαμένα με τις αγορές - Προβληματίζει η Ελλάδα

tags :
Credit Suisse: Τράπεζες και επενδυτές τα έχουν χαμένα με τις αγορές - Προβληματίζει η Ελλάδα
Οι εκροές από τις μετοχές στην ΕΕ βρίσκονται σε επίπεδα ρεκόρ, ενώ οι αποτιμήσεις π.χ. στο ελληνικό χρηματιστήριο  βρίσκονται πολύ κοντά στην περίοδο της κρίσης.
Ποτέ στην ιστορία δεν είχαμε τόσους πολλούς πελάτες που δηλώνουν….τα έχουμε χαμένα δεν ξέρουμε τι συμβαίνει στις αγορές αναφέρει η Credit Suisse.
Αυτό που κάνει τα πράγματα χειρότερα, είναι ότι ενώ οι κεντρικές τράπεζες ωθούν τις μετοχές σε συνεχή επίπεδα ρεκόρ τα θεμελιώδη  αποδεικνύουν ότι οι τιμές των μετοχών είναι πολύ ακριβές.
Όπως Credit Suisse αναφέρει ότι «οι επενδυτές κλείνουν περισσότερο στην εκτίμηση ότι έρχεται διόρθωση στις αγορές»
Οι πελάτες θεωρούν ότι οι αποτιμήσεις των μετοχών δεν είναι αρκετά ελκυστικές για να αντισταθμίσουν το μακροοικονομικό, πολιτικό ρίσκο,  τα κέρδη και τους κινδύνους των επιχειρηματικών μοντέλων.
Και όμως, η Fed συνεχίζει να πιέζει κάθε επενδυτή να στρέφεται σε υψηλού κινδύνου περιουσιακά στοιχεία, τα οποία τώρα διαπραγματεύεται σε υπερβολικά υψηλά επίπεδα.
Οι διεθνείς επενδυτές και πελάτες της Credit Suisse επικεντρώνονται στον ασυνήθιστα υψηλό πολιτικό κίνδυνο, την αύξηση του προστατευτισμού, την διάθεση για μείωση της μετανάστευσης και μια προσπάθεια εξωραϊσμού των κατώτατων μισθών.
Κατά την Credit Suisse και όσον αφορά τις μετοχές αναφέρει ότι πιστεύουμε ότι οι πελάτες μας είναι πάρα πολύ απαισιόδοξοι.
Οι μετοχές δεν είναι φθηνές σε απόλυτους όρους στις ΗΠΑ.
Για την Ευρώπη, η Credit Suisse αναφέρει ότι «πολλοί πελάτες μας πίστεψαν ότι το Brexit σήμαινε το τέλος του ευρώ (με το ιταλικό δημοψήφισμα για το σύνταγμα να είναι το επόμενο σημαντικό γεγονός).
Οι εκροές από τις μετοχές στην ΕΕ βρίσκονται σε επίπεδα ρεκόρ, ενώ οι αποτιμήσεις π.χ. στο ελληνικό χρηματιστήριο βρίσκονται πολύ κοντά στην περίοδο της κρίσης.
Οι πελάτες της Credit Suisse προβλέπουν ότι το πετρέλαιο θα μπορούσε να φθάσει στα 60 με 70 δολάρια έναντι εκτίμησης της Credit Suisse για 50 δολάρια.

Inflation

Global Currencies

GEM

Euro Outflows

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης