Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Συσσώρευση με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού περιμένουν οι αναλυτές – Πιθανές εκροές λόγω Euro Stoxx 600

tags :
Συσσώρευση με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού περιμένουν οι αναλυτές – Πιθανές εκροές λόγω Euro Stoxx 600
Δεν υπάρχουν ειδήσεις που θα μπορούσαν να βάλουν τέλος στη συσσώρευση στο ΧΑ και να αυξήσουν τις συναλλαγές σημειώνουν οι αναλυτές στα πρωινά τους σχόλια
Συνέχιση της συσσώρευσης με χαμηλούς όγκους συναλλαγών περιμένουν και για σήμερα οι αναλυτές καθώς απουσιάζουν οι σημαντικές ειδήσεις που θα μπορούσαν να δώσουν κατεύθυνση.
Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι μετοχές των Alpha Bank, Eurobank και OTE οι οποίες διαγράφονται από τον Euro Stoxx 600 λόγω της υποβάθμισης της χώρας από τον οίκο.
Σύμφωνα με το πρωινό report της Eurobank με ανακοίνωση του Stoxx υπενθυμίζεται πως οι αλλαγές που προέκυψαν από την επανεξέταση της κατάταξης των αναδυόμενων και ανεπτυγμένων αγορών θα τεθούν σε ισχύ από τις 19 Σεπτεμβρίου.
Όπως είχε ανακοινωθεί στις 10 Μαΐου η Ελλάδα έχει υποβαθμιστεί από ανεπτυγμένη σε αναδυόμενη αγορά λόγω περιορισμών στη διακίνηση κεφαλαίων.
Αποτέλεσμα της υποβάθμισης η διαγραφή των μετοχών Alpha Bank, ΟΤΕ και Eurobank από τον Eurostoxx 600 και αναλυτές σημειώνουν πως περιμένουν εκροές λόγω της εξέλιξης αυτής.

Eurobank

Λόγω απουσίας σημαντικών εγχώριων καταλυτών, το ελληνικό χρηματιστήριο αναμένεται να κινηθεί σε περιορισμένο εύρος και να επηρεαστεί από την ψυχολογία που θα επικρατεί στο εξωτερικό.

Euroxx

Περιμένουμε εκροές λόγω των αλλαγών στον δείκτη Stoxx 600

Βeta

Καθώς δεν υπάρχουν σημαντικές ειδήσεις ο όγκος των συναλλαγών δεν αναμένεται να ενισχυθεί και η εγχώρια αγορά θα συνεχίσει τη συσσώρευση.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης