Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Ο ισχυρός άνδρας της Goldman Sachs, Blankfein στηρίζει και δημόσια τη Clinton

Bloomberg: Ο ισχυρός άνδρας της Goldman Sachs, Blankfein στηρίζει και δημόσια τη Clinton
Στις 15 Οκτωβρίου είχε διαρρεύσει οτι η Clinton είχε λάβει 675 χιλιάδες δολάρια από την Goldman Sachs το 2013
Μετά από τους αμερικανούς καλλιτέχνες η Hilary Clinton αποκτά ισχυρή και δημόσια υποστήριξη και από τον Lloyd Blankfein, τον ισχυρό άνδρα της Goldman Sachs Group Inc.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, ο Blankfein δήλωσε την υποστήριξη του στην υποψήφια των Δημοκρατικών για την Προεδρία σε συνέντευξη του στο CNN.
Η στάση του αυτή προκάλεσε έκπληξη καθώς ο ίδιος δήλωσε στις αρχές της προεκλογικής καμπάνιας ότι δεν θα δηλώσει δημόσια την υποστήριξή του για να μη βλάψει το συγκεκριμένο υποψήφιο.
Όμως στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου ο Lloyd Blankfein δήλωσε ότι»ναι είμαι υποστηρικτής της Clinton».
Διευκρίνισε ωστόσο ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνεί με όλες τις πολιτικές της δηλώσεις ή πολιτικές που σκοπεύει να εφαρμόσει εάν εκλεγεί».
Η Hilary Clinton ωστόσο είχε επικριθεί έντονα στην αρχή της προεκλογικής περιόδου από τον Γερουσιαστή Bernie Sanders για τις στενές σχέσεις της με την Goldman Sachs αλλά και για μια «πληρωμή» 675 χιλιάδων δολαρίων που είχε γίνει στο όνομα της από την εν λόγο τράπεζα το 2013, λίγους μήνες μετά την αποχώρησή της από το Υπουργείο Εξωτερικών.
Τα στοιχεία αυτά είχαν διαρρεύσει μέσα από τις σελίδες του WikiLeaks στις 15 Οκτωβρίου.
Ούτε η Clinton αλλά ούτε και η Goldman Sachs επιβεβαίωσαν τα στοιχεία αποφεύγοντας να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης