Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Eaton Vance: Ήρθε η ώρα να «ξεθωριάσει» το ράλι στις χρηματοπιστωτικές μετοχές

tags :
Eaton Vance: Ήρθε η ώρα να «ξεθωριάσει» το ράλι στις χρηματοπιστωτικές μετοχές
Στρατηγικός αναλυτής της Eaton Vance επισημαίνει ότι πολλά από τα καλά νέα που αναμένονται για τον τραπεζικό κλάδο έχουν ήδη προεξοφληθεί από την αγορά
Το outlook για τις χρηματοπιστωτικές μετοχές έχει βελτιωθεί τους τελευταίους μήνες, αλλά όχι αρκετά για να δικαιολογηθεί το ράλι που έχει σημειωθεί στον κλάδο μετά τον Ιούλιο.
Αυτό επεσήμανε ο Eddie Perkin, στρατηγικός αναλυτής της Eaton Vance με δηλώσεις του στο CNBC, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι οι επενδυτές θα πρέπει να είναι περισσότερο προσεκτικοί σχετικά με το που επενδύουν τα χρήματα τους.
«Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός για τους βασικούς κλάδους της αγοράς» σχολίασε ο ίδιος.
Ο ίδιος αναφέρθηκε στην τεράστια περιστροφή που παρατηρείται στον κλάδο τους τελευταίους μήνες, λέγοντας ότι αναζητά επενδύσεις σε κλάδους που ήταν αντιπαθητικοί, ενώ πρότεινε μετοχές από τον κλάδο της υγείας και της τεχνολογίας.
«Η μείωση των εταιρικών φόρων στις ΗΠΑ είναι το πιο βασικό στοιχείο που προκύπτει από τις προτάσεις του Trump» σημείωσε ο Perkin.
Την ίδια στιγμή, ο ίδιος τόνισε ότι ήρθε η ώρα οι επενδυτές να κοιτάξουν και πέρα από τον χρηματοπιστωτικό κλάδο, όπου έχει σημειωθεί σημαντικό ράλι μετά το sell off που παρατηρήθηκε στον απόηχο του βρετανικού δημοψηφίσματος τον Ιούνιο.
Αν και αναγνωρίζει τη θετική δυναμική για τις χρηματοπιστωτικές μετοχές, ο Perkin αναφέρθηκε στις αποτιμήσεις λέγοντας ότι πολλά από τα καλά νέα έχουν προεξοφληθεί.
«Το outlook για τις τράπεζες είναι καλύτερο από ό,τι ήταν έξι μήνες πριν, αλλά είναι 50% καλύτερο;» τόνισε ο ίδιος επισημαίνοντας ότι αυτός είναι ο λόγος που πιστεύει ότι το ράλι θα ξεθωριάσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης