Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Επιβεβαιώνεται σε «ΑΑ» η αξιολόγηση για τη Γαλλία - Σταθερό το outlook

Fitch: Επιβεβαιώνεται σε «ΑΑ» η αξιολόγηση για τη Γαλλία - Σταθερό το outlook
Το ανώτατο όριο αξιολόγησης παρέμεινε στο μέγιστο «ΑΑΑ»
Σε επιβεβαίωση της βαθμολογίας «ΑΑ» για την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα (σε τοπικό και ξένο νόμισμα) της Γαλλίας προχώρησε σήμερα 9 Δεκεμβρίου 2016 η Fitch, διατηρώντας παράλληλα το outlook (προοπτικές) σταθερό.
Επίσης, ο οίκος επιβεβαίωσε επίσης τη βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της χώρας σε «F1+», όπως και τα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα ομόλογα σε «ΑΑ» και «F1+» αντίστοιχα.
Το ανώτατο όριο αξιολόγησης παρέμεινε στο μέγιστο «ΑΑΑ».
Ο οίκος αναφέρει πως η παραπάνω αξιολόγηση είναι απόρροια της πλούσιας και διαφοροποιημένης γαλλικής οικονομία, αλλά και την χρηματοοικονομική ευελιξία.
Ωστόσο, εκτιμά πως οι υψηλές κρατικές δαπάνες θα οδηγήσουν το δημόσιο χρέος της στο 98% του ΑΕΠ το 2018, όταν ο μέσος όρος για την κατηγορία «ΑΑ» είναι περίπου 40% .
Η Fitch τονίζει επίσης πως τα απρόβλεπτα γεγονότα των τελευταίων 12 μηνών, μεταξύ αυτών το Brexit και οι τρομοκρατικές επιθέσεις, είχαν μέτριο αντίκτυπο στη γαλλική οικονομία.
Ως αποτέλεσμα, η οικονομική ανάπτυξη για τη χώρα αναμένεται τα ανέλθει το 1,2% την τριετία 2016 – 2018, από 1,4% που υπολογιζόταν προηγουμένως.
Επίσης, εκτιμά η μέτρια ανάκαμψη το 2017 και το 2018 θα συνεχίσει να υποστηρίζεται από την εγχώρια ζήτηση και τη σταδιακή ανάκαμψη της αγοράς εργασίας, ενώ σχολιάζει πως η επιτάχυνση των επενδύσεων που έχει λάβει χώρα κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριμήνων θα συνεχιστεί μέχρι το 2018, λόγω της βελτιωμένης κερδοφορίας των επιχειρήσεων, των υποστηρικτικών φορολογικών μέτρων και της υπερ-χαλαρής νομισματικής πολιτικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης