Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Gavekal για Γαλλία: Δέστε τις ζώνες σας - Μπορεί να υπάρχουν αναταράξεις

Gavekal για Γαλλία: Δέστε τις ζώνες σας - Μπορεί να υπάρχουν αναταράξεις
Οι προεδρικές εκλογές δεν είναι ο βασικός κίνδυνος για τη Γαλλία
Το πρόβλημα της Γαλλίας δεν είναι οι προεδρικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν σε δύο γύρους τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2017 αλλά οι βουλευτές εκλογές που αναμένεται να πραγματοποιηθούν ένα μήνα αργότερα.
Σύμφωνα με ανάλυση της Gavekal στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών θα αναμετρηθούν οι Francois Fillon - Marine Le Pen, όπου ο ο πρώτος θα αναδειχθεί νικητής.
Ωστόσο, τα ποσοστά του Fillon έχουν περιοριστεί σημαντικά μετά τον Ιανουάριο και σε περίπτωση που δεν καταφέρει να περάσει στον δεύτερο γύρο, οι δυνητικές επιπτώσεις στις βουλευτικές εκλογές θα είναι δραματικές.
Στην εν λόγω ανάλυση επισημαίνεται μεταξύ άλλων «αν ο Macron καταφέρει να κερδίσει την προεδρία, πολλοί υποψήφιοι από την παραδοσιακή δεξιά θα είναι τόσο δυσαρεστημενοι από την ήττα του Fillon που μπορούν να διασπαστεί και να δημιουργήσουν μια συμμαχία με το Εθνικό Μέτωπο, σε τοπικό επίπεδο, ιδιαίτερα στον Νότο».
Εν ολίγοις, δηλ. ενώ οι περισσότεροι επικεντρώνονται στις προεδρικές εκλογές ως τη βασική πηγή πολιτικού κινδύνου στη Γαλλία, είναι πολύ πιθανό οι βουλευτικές εκλογές να οδηγήσουν σε μια ακυβέρνητη βουλή.
Αυτό ισοδυναμεί με μια εντελώς ακυβέρνητη χώρα, που θα ήταν πιθανόν τελικά να αναγκάσει τον Γάλλο πρόεδρο να διαλύσει το Κοινοβούλιο.
Αλλά αυτό μπορεί να το κάνει μόνο μια φορά το χρόνο.
Έτσι, εάν το αποτέλεσμα είναι πάλι το ίδιο, τότε ο πρόεδρος θα πρέπει να παραιτηθεί.
Σύμφωνα με την Gavekal, οι αγορές έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται από τον κίνδυνο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το spread των 10ετών γαλλικών ομολόγων έχει φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα, τα υψηλότερα των τελευταίων τριών ετών.
«Δέστε τις ζώνες σας.
Μπορεί να υπάρχουν αναταράξεις» καταλήγει η ίδια ανάλυση.

Image_2_20170217_RH_CG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης