Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Frigoglass φέρνει την υποβάθμιση σε CC από τον S&P - Απειλεί ακόμη και με «SD»

tags :
Το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Frigoglass φέρνει την υποβάθμιση σε CC από τον S&P - Απειλεί ακόμη και με «SD»
Η διοίκηση της Frigoglass ανακοίνωσε ένα εξαιρετικά σύνθετο σχέδιο κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης
Το σχέδιο αναδιάρθρωσης που ανακοίνωσε προ ημερών η Frigoglass έφερε την υποβάθμιση από τον S&P, στην αξιολόγηση CC, από CCC+ προηγουμένως, με το outlook να είναι αρνητικό.
Μάλιστα, όπως αναφέρει ο Standard and Poor's σε περίπτωση που υλοποιηθεί το πλάνο, θα υπάρξει περαιτέρω υποβάθμιση σε "SD", και σε "D" τα κύρια, μη εξασφαλισμένα, ομόλογα.
Υπενθυμίζεται ότι στις 20 Μαρτίου 2017, η διοίκηση της Frigoglass ανακοίνωσε ένα εξαιρετικά σύνθετο σχέδιο κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης που περιλαμβάνει αύξηση κεφαλαίου σημαντικού ύψους, μετοχοποίηση υποχρεώσεων, σημαντική μείωση του δανεισμού, πρόσθετη ρευστότητα για κάλυψη επιχειρηματικών αναγκών και αποπληρωμή των εξόδων αναδιάρθρωσης αλλά και γενναίο dilution για τους υφιστάμενους μετόχους.
Συνολικά, η Frigoglass θα κεφαλαιοποιήσει απαιτήσεις 67,4 εκατ. ευρώ, ενώ τα συνολικά δάνεια που θα διαγραφούν θα αγγίξουν τα 142 εκατ. ευρώ.
Στο πλαίσιο του σχεδίου, το ποσοστό των μετόχων μειοψηφίας (περίπου στο 55% σήμερα) θα συρρικνωθεί αισθητά.
Η μετοχική σύνθεση της μητρικής εταιρείας, σε περίπτωση που δεν συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου, ύψους τουλάχιστον 127 εκατ.ευρώ, οι λοιποί πλην της Boval υφιστάμενοι μέτοχοι θα διαμορφωθεί ως εξής: Boval 44,9%, Ομολογιούχοι 47,2%, Τράπεζες 3,2% και υφιστάμενοι μέτοχοι 4,6% (συμπεριλαμβανομένης της Boval).
Σημειωτέον ότι το 100% του δανείου που έδωσε πέρυσι η Boval για να στηρίξει την εταιρεία, ύψους 30 εκατ. ευρώ, θα κεφαλαιοποιηθεί σε μετοχές της Frigoglass.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, στο τέλος του 2016 ο συνολικός δανεισμός της Frigoglass είχε διαμορφωθεί στα 384 εκατ. ευρώ, με ταμειακά διαθέσιμα 58 εκατ. ευρώ (καθαρός δανεισμός 327 εκατ. ευρώ).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης