Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Αδύναμος κρίκος οι τράπεζες – Τι δείχνει τώρα η τεχνική ανάλυση της Δυναμικής ΑΧΕΠΕΥ

tags :
Αδύναμος κρίκος οι τράπεζες – Τι δείχνει τώρα η τεχνική ανάλυση της Δυναμικής ΑΧΕΠΕΥ
Ο Απόστολος Μάνθος σημειώνει πως 4 φορές προσπάθησε ο Τραπεζικός Δείκτης να αποδράσει πάνω από τις 1081 μονάδες χωρίς αποτέλεσμα
Ενώ τα επονομαζόμενα «Blue clips» έκαναν ανοδικά αυτό που μπορούσαν σπρώχνοντας τη «μπάλα» στη μικρή περιοχή οι επιθετικές τραπεζικές μετοχές  για άλλη μια φορά δε μπόρεσαν να σκοράρουν αφήνοντας έτσι ανέπαφη την εστία των 830 μονάδων του Γενικού Δείκτη, σημειώνει στο εβδομαδιαίο του τεχνικό σχόλιο για την αγορά ο υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης στην Δυναμική Χρηματιστηριακή, Απόστολος Μάνθος.
Το στοιχείο αυτό σε συνδυασμό με την υπεραγορασμένη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει αρκετά δεικτοβαρή χαρτιά ενδυναμώνουν τη σκέψη εκδήλωσης μιας βραχυχρόνιας καθοδικής κίνησης προς το όριο στήριξης των 798 μονάδων ενώ ταυτόχρονα αρχίζουν και σχηματίζουν τη μεσοπρόθεσμη οροφή της ανοδικής κίνησης χαμηλότερα των 870 με 857 μονάδων, αναφέρει ο αναλυτής.   
Από εκεί και έπειτα η επιβεβαιωμένη καθοδική τμήση των 798 μονάδων μπορεί να υποχρεώσει το Γενικό Δείκτη σε μία υπόκλιση εμπρός από  το επίπεδο που εκτείνεται πέριξ των 780 μονάδων.
Στα μισά της στοχευόμενης (λόγω διάσπασης του προηγούμενου τριγωνικού σχηματισμού) ανοδικής διαδρομής προς την περιοχή αντίστασης των 2215 με 2240 μονάδων έμεινε ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 υποδηλώνοντας κόπωση και έλλειψη περαιτέρω καυσίμων, τονίζει ο κ.Μάνθος.
Ζητούμενο για τη συνέχεια είναι η διατήρηση του ανέπαφου με τη περιοχή βραχυχρόνιας στήριξης των 2080 μονάδων.  
Αρνητική είναι η ένδειξη, που έχουμε λάβει από το ταλαντωτή RSI, καθώς όχι μόνο δεν έγραψε νέα υψηλά σημειώνοντας απόκλιση αλλά δήλωσε και άρνηση διάσπασης της πλάγιας ανοδικής γραμμής  «Q»  που συνήθως υποδήλωνε συνέχεια ανόδου.
Τέσσερις φορές προσπάθησε ο Τραπεζικός Δείκτης να αποδράσει πάνω από την περιοχή των 1081 μονάδων αλλά και τις τέσσερις φορές κατέληγε στο κλείσιμο κάτω από αυτή αναφέρει με νόημα ο αναλυτής.
Το διαγραμματικό αυτό φαινόμενο έχει προκαλέσει καθοδικές δυνάμεις, όπου μπορούν να φέρουν το δείκτη χαμηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 1000 μονάδων στοχεύοντας τη στήριξη των 954 μονάδων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης