Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Μέχρι τα τέλη Ιουλίου η αξιολόγηση των πρακτικών που εφαρμόζουν οι τράπεζες για τη διαχείριση των NPLs

tags :
Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Μέχρι τα τέλη Ιουλίου η αξιολόγηση των πρακτικών που εφαρμόζουν οι τράπεζες για τη διαχείριση των NPLs
Οι απαντήσεις της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, δεν ικανοποίησαν τον γ.γ. των Οικολόγων, Γ. Περδίκη
Στην τελική ευθεία της αξιολόγησης για τις πρακτικές που εφαρμόζουν οι κυπριακές τράπεζες, όσον αφορά τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs), βρίσκεται η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.
Όπως προκύπτει από επιστολή της κεντρικής τράπεζας προς τον γενικό γραμματέα των Οικολόγων, Γιώργο Περδίκη, η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου έχει ολοκληρώσει, με τη βοήθεια εξωτερικού οίκου, την πρώτη φάση ελέγχου εφαρμογής της οδηγίας και συγκεκριμένα την επιθεώρηση της επιχειρησιακής ικανότητας των μονάδων διαχείρισης καθυστερήσεων των πιστωτικών ιδρυμάτων.
Επί του παρόντος βρίσκεται σε εξέλιξη η δεύτερη φάση ελέγχου, δηλαδή η αξιολόγηση των πολιτικών και πρακτικών διαχείρισης καθυστερήσεων των πιστωτικών ιδρυμάτων, λαμβάνοντας υπόψη τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές, η οποία θα πρέπει να ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουλίου.
Η επιστολή προς τον γ.γ. των Οικολόγων, εστάλη προς απάντηση σε επιστολή του προς τη διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, με την οποία ζητούσε να ενημερωθεί κατά πόσο τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ακολουθούν τις οδηγίες της Κεντρικής Τράπεζας για τις αναδιαρθρώσεις, κατά πόσο έγιναν καταγγελίες από δανειολήπτες κι αν έχει επιβληθεί πρόστιμο στις τράπεζες που δεν εφάρμοζαν τον κώδικα συμπεριφοράς.
Η Κεντρική Τράπεζα αναφέρει στην επιστολή πως όλα τα πιστωτικά ιδρύματα έχουν συστήσει επιτροπή επίλυσης διαφορών για το χειρισμό ενστάσεων από δανειολήπτες αναφορικά με την αναδιάρθρωση των δανείων τους.
Πρέπει ωστόσο να σημειωθεί πως ο γ.γ. των Οικολόγων, δεν θεώρησε επαρκείς της εξηγήσεις της κεντρικής τράπεζας και ζητά τη μεσολάβηση της κοινοβουλευτικής επιτροπής θεσμών ώστε να κατατεθούν τα αποτελέσματα των ελέγχων αξιολόγησης για τη διαχείριση των καθυστερήσεων.








www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης