Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Θωμόπουλος (CEO Τρ. Πειραιώς): Ενισχυμένες οι ελληνικές τράπεζες ενόψει των ασκήσεων αντοχής της ΕΚΤ

Θωμόπουλος (CEO Τρ. Πειραιώς): Ενισχυμένες οι ελληνικές τράπεζες ενόψει των ασκήσεων αντοχής της ΕΚΤ
Θετικά σημάδια δείχνει η ελληνική οικονομία
Ενισχυμένες είναι οι ελληνικές τράπεζες ενόψει των ασκήσεων αντοχής (AQR) που διενεργεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Τρ. Πειραιώς, Άνθιμο Θωμόπουλο, ο οποίος μίλησε πριν από λίγη ώρα στην τηλεόραση του Bloomberg.
Οι ελληνικές τράπεζες διαθέτουν από τους υψηλότερους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας στην Ευρώπη, εξέλιξη που θα τις βοηθήσει να αντιμετωπίσουν τις ειδικές συνθήκες των ασκήσεων αντοχής που διενεργεί η ΕΚΤ.
Ωστόσο, ο κ. Θωμόπουλος επισήμανε επίσης ότι είναι πολύ νωρίς να εξαχθούν συμπεράσματα και να γίνουν εκτιμήσεις σχετικά με τα αποτελέσματα των ασκήσεων αντοχής της ΕΚΤ.
Οι ελληνικές τράπεζες έχουν ήδη αποκαταστήσει την πρόσβαση τους στις διεθνείς αγορές, σε περίπτωση που απαιτηθούν περαιτέρω κεφάλαια, όπως άλλωστε και οι υπόλοιπες τράπεζες της Ευρωζώνης.
Η τάση στις ελληνικές τράπεζες θα αντιστραφεί μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με τον Θωμόπουλο.
Ο Θωμόπουλος αναφέρθηκε και στα θετικά σημάδια που δείχνει η ελληνική οικονομία, καθώς έχουν αρχίσει να αποδίδουν ορισμένες σημαντικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες μπορεί να στηρίξουν την ανάκαμψη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης