Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος της Τρ. Κύπρου Θ. Αριστοδήμου - Καταγγέλλει οργανωμένη σκευωρία σε βάρος του

tags :
Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος της Τρ. Κύπρου Θ. Αριστοδήμου - Καταγγέλλει οργανωμένη σκευωρία σε βάρος του
Ωστόσο δηλώνει πρόθυμος να συνεργαστεί με τις αρχές για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης
(upd2)Στη σύλληψη του επιχειρηματία και πρώην προέδρου της Τράπεζας Κύπρου, Θεόδωρου Αριστοδήμου, ως υπόπτου για την υπόθεση του διαχωρισμού οικοπέδων στο Σκαλί στην Πάφο προχώρησαν οι αστυνομικοί ανακριτές του ΤΑΕ Πάφου.
Εναντίον του Θεόδωρου Αριστοδήμου, Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας Aristo Developers, εκδόθηκε, σύμφωνα με το Stockwatch, ένταλμα σύλληψηw μετά από οδηγίες της Γενικής Εισαγγελίας σε σχέση με την διερευνώμενη υπόθεση των πολεοδομικών υπερβάσεων και παρατυπιών κατά τον διαχωρισμό μεγάλου αριθμού οικοπέδων από την εταιρεία στην περιοχή Σκαλί.
Νωρίτερα ως ύποπτοι για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν η σύζυγος του επιχειρηματία Θεόδωρου Αριστοδήμου, ο πρώην δημοτικός μηχανικός του Δήμου και η λειτουργός των τεχνικών υπηρεσιών οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στα γραφεία του ΤΑΕ για να ανακριθούν.
Tα τέσσερα πρόσωπα αναμένεται να κρατηθούν απόψε και ανάλογα με την πορεία των εξετάσεων θα ληφθεί απόφαση την Παρασκευή, κατά ποσό χρειάζεται να ζητηθεί από το δικαστήριο η έκδοση ενταλμάτων για την περαιτέρω κράτηση τους
Η καταγγελία που έγινε από τον Δήμο Πάφου στην αστυνομία αφορούσε τον διαχωρισμό μεγάλου αριθμού οικοπέδων στην περιοχή Σκαλί και την αλλαγή των αρχικών σχεδίων ώστε να μειωθεί το εμβαδόν του πρασίνου και του οδικού δικτύου της ενιαίας ανάπτυξης, επωφελούμενη η εταιρεία Aristo Developers οικοπεδοποιήσιμο χώρο που άγγιζε σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς του Δήμου τις 5 με 6 χιλιάδες μέτρα αλλά που τελικά μετά από επιτόπιες μετρήσεις διεφάνη ότι η έκταση μπορεί να είναι κατά πολύ μικρότερη.
Η σύζυγος του κ. Αριστοδήμου είναι η επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της εταιρείας, ο πρώην δημοτικός μηχανικός του Δήμου αφυπηρέτησε πρόσφατα και είχε εξετάσει την υπόθεση κατά την περίοδο υποβολής της αίτησης ενώ η λειτουργός των τεχνικών υπηρεσιών χειριζόταν τον φάκελο της συγκεκριμένης υπόθεσης.
Τα στοιχεία και οι καταγγελίες συζητήθηκαν στο πλαίσιο ευρείας σύσκεψης σήμερα στη νομική υπηρεσία υπό τον βοηθό γενικό εισαγγελέα της Δημοκρατίας Ρίκκο Ερωτοκρίτου με τη συμμετοχή ανακριτών της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου.
Οι ανακριτές κατέθεσαν σωρεία στοιχείων σε σχέση με την υπόθεση διαχωρισμού δεκάδων οικοπέδων στην περιοχή Σκαλί στην Πάφο.
Κατά τις πληροφορίες, η αστυνομία προέβη σε εκτενή έρευνα στα γραφεία της εταιρείας Aristo Developers και συνέλεξε περίπου 150 φακέλους που αφορούν όλα τα έργα που έχει εκτελέσει η εταιρεία από το 2000 μέχρι και σήμερα.
Όλοι οι φάκελοι τέθηκαν υπόψη της νομικής υπηρεσίας. Στους φακέλους αυτούς περιλαμβάνεται και το μεγάλο έργο του Μall Πάφου.

Ανακοίνωση της Αristo Developers - Πρόκειται για οργανωμένη σκευωρία εναντίον του Θ. Αριστοδήμου
Το απόγευμα της Πέμπτης η εταιρεία Αristo Developers εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή την έκδοση εντάλματος σύλληψης κατά του κ. Αριστοδήμου και της συζύγου του.
Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο κ. Αριστοδήμου ενημερώθηκε για την ύπαρξη τέτοιου εντάλματος σήμερα το απόγευμα, ενώ βρισκόταν στη Λευκωσία σε προγραμματισμένες επαγγελματικές συναντήσεις.
«Τόσο ο κ. Αριστοδήμου και η σύζυγός του όσο και η εταιρεία μας, έχουν από την πρώτη στιγμή και κατ' επανάληψη δηλώσει την πρόθεση και επιθυμία τους να συνεργαστούν με την αστυνομία για πλήρη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης η οποία συνιστά μία οργανωμένη σκευωρία εναντίον του κ. Αριστοδήμου, της οικογενείας του και της εταιρείας μας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Ο Θεόδωρος Αριστοδήμου είναι ο ιδρυτής, διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος του συγκροτήματος εταιριών της Aristo Developers.
Διετέλεσε μεταξύ άλλων πρόεδρος του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου και του ΕΒΕ Πάφου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης