Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Το όχι της Σκωτίας στην αυτονομία….μας γλίτωσε από ένα μαζικό ευρωπαϊκό επώδυνο sell off - Τι θα συμβεί στην Ελλάδα;

Το όχι της Σκωτίας στην αυτονομία….μας γλίτωσε από ένα μαζικό ευρωπαϊκό επώδυνο sell off - Τι θα συμβεί στην Ελλάδα;
Λόγω Σκοτίας βραχυχρόνια πάμε για πάνω στο χρηματιστήριο...αλλά στρατηγικά είμαστε για κάτω....
Το όχι της Σκοτίας ή Σκωτίας στην αυτονομία έστω και οριακά απομακρύνει τον κίνδυνο αποσχιστικών τάσεων στην Ευρώπη, επαναφέρει την σταθερότητα στην Μεγάλη Βρετανία και μας γλιτώνει από ένα μαζικό sell off.
(Την ώρα που γραφόταν το κείμενο αυτό όλες οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι το όχι υπερτερούσε στην Σκοτία, με μικρή πλειοψηφία τάχθηκαν κατά της ανεξαρτησίας)
Στην περίπτωση που η Σκοτία αποφάσιζε να αποσχιστεί από την υπόλοιπη Μ. Βρετανία, από το Ηνωμένο Βασίλειο το βέβαιο ήταν ότι μαζικές ρευστοποιήσεις θα έπλητταν όλη την Ευρώπη, στα χρηματιστήρια θα επικρατούσε πανικός.
Το όχι των σκοτσέζων  λοιπόν στην ανεξαρτησία και αυτονομία απομάκρυνε τις δυνάμεις καταστροφής που ήταν έτοιμες να εξαπολυθούν στις αγορές.
Τα χρηματιστήρια λοιπόν στην Ευρώπη θα αντιδράσουν θετικά, με κέρδη απόρροιας της απομάκρυνσης του κινδύνου διάσπασης του Ηνωμένου Βασιλείου.
Η άνοδος που θα υπάρξει θα δώσει ώθηση και στο ελληνικό χρηματιστήριο αλλά η άνοδος στο ελληνικό χρηματιστήριο θα είναι προσωρινή.
Η πολιτική αστάθεια θα διαρκέσει για καιρό και αυτή η παράμετρος θα πλήξει την επενδυτική ψυχολογία.
Σήμερα λόγω Σκοτίας, λήξεις παραγώγων, οι επενδυτές θα κινηθούν με διάθεση αγορών και μόνο στις λήξεις παραγώγων το μεσημέρι ίσως υπάρξει νευρικότητα.
Ωστόσο στρατηγικά ανεξαρτήτως της πρόσκαιρης ανόδου το ελληνικό χρηματιστήριο είναι για κάτω.
Οι 1050 μονάδες και εν συνεχεία οι 950 μονάδες είναι οι ορατοί στόχοι.
Μια αντίδραση από τις 1107 μονάδες προς τις 1150 μονάδες δεν αλλάζει την καθοδική τάση.
Για την ώρα και ίσως και για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας λόγω της συνάντησης Σαμαρά του έλληνα πρωθυπουργού με την Merkel την Γερμανίδα Καγκελάριο στις 23 Σεπτεμβρίου η άνοδος συντηρηθεί.
Η κυρίαρχη τάση παραμένει ξεκάθαρα καθοδική.

Πρώτη ενημέρωση: 08:12, Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης