Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Θωμόπουλος (Τράπεζα Πειραιώς): Αισιόδοξος για τα αποτελέσματα των stress tests της ΕΚΤ - Μειώθηκαν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια της Πειραιώς

Θωμόπουλος (Τράπεζα Πειραιώς): Αισιόδοξος για τα αποτελέσματα των stress tests της ΕΚΤ - Μειώθηκαν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια της Πειραιώς
Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των stress tests, οι ελληνικές τράπεζες θα επικεντρωθούν στην επανεκκίνηση της οικονομίας, τόνισε ο Α. Θωμόπουλος
Αισιόδοξος για τα αποτελέσματα των stress tests της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Άνθιμος Θωμόπουλος, μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.
Όπως τόνισε ο Α. Θωμόπουλος, κανένα τραπεζικό σύστημα δεν έχει υποβληθεί σε τόσο ενδελεχή έλεγχο όσο οι ελληνικές τράπεζες, καθώς αυτό είναι το τρίτο διαδοχικό τεστ στο οποίο υπόκεινται.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του CEO της Τρ. Πειραιώς, με βάση το βασικό σενάριο, τα κεφαλαιακά «μαξιλάρια» υπολογίζονται στα 6 με 7 δισ. ευρώ, ποσό επαρκές για όποιο αποτέλεσμα προκύψει από το AQR.
Με την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίες, οι ελληνικές τράπεζες θα είναι σε θέση να επικεντρωθούν στην επανεκκίνηση της οικονομίας, υπογράμμισε ο Α. Θωμόπουλος.
«Ελπίζω ότι τα αποτελέσματα των stress tests θα διαλύσουν κάθε ανησυχία γύρω από την κεφαλαιακή επάρκεια και την ισχύ των ελληνικών τραπεζών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Α. Θωμόπουλος.
Ειδικότερα όσον αφορά την Τράπεζα Πειραιώς, ο διευθύνων σύμβουλος τόνισε ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια έχουν μειωθεί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και περνούν πλέον σε στάδιο σταθεροποίησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης