Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η κυβέρνηση απέτυχε στο Παρίσι και ο ΣΥΡΙΖΑ εκτέθηκε στο Λονδίνο – Μονόδρομος οι εκλογές το αργότερο 22 Μαρτίου

Η κυβέρνηση απέτυχε στο Παρίσι και ο ΣΥΡΙΖΑ εκτέθηκε στο Λονδίνο – Μονόδρομος οι εκλογές το αργότερο 22 Μαρτίου
Η Ελλάδα απέτυχε στο Παρίσι και διασύρθηκε στο Λονδίνο.
Σε πολιτικό και οικονομικό αδιέξοδο έχει οδηγηθεί για ακόμη μια φορά η Ελλάδα απόρροια της δειλίας της κυβέρνησης να αποδεχθεί το μοιραίο την παράταση του μνημονίου υπό οποιαδήποτε μορφή, το φιάσκο στο Παρίσι είναι ένα ακόμη γεγονός,  αλλά και της ασόβαρης στάσης του ΣΥΡΙΖΑ στο Λονδίνο όπου δεν έπεισε ότι διαθέτει ένα σοβαρό κυβερνητικό πρόγραμμα. 
Η Ελλάδα απέτυχε στο Παρίσι και διασύρθηκε στο Λονδίνο.
Η κυβέρνηση είναι αμήχανη γιατί η Τρόικα κρατάει πολύ σκληρή στάση προτείνοντας είτε παράταση του μνημονίου κατά 6 με 12 μήνες ή νέα πιστωτική γραμμή ή νέα προαιρετική χρηματοδοτική συνδρομή ECCL που σημαίνει ουσιαστικά νέο μνημόνιο.
Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, βρέθηκε στο Λονδίνο και εκτέθηκε γιατί, ακόμη και αν δεν ληφθούν υπόψη τα email της Capital Group, το συμπέρασμα που εξάγεται είναι ότι παρουσιάστηκε η αριστερή πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ στα funds και χαρακτηρίστηκε ανεφάρμοστη.
Η Ελλάδα απέτυχε στο Παρίσι και διασύρθηκε στο Λονδίνο.
Η κυβέρνηση, παρά τις διαρροές για εμπλοκή και ναυάγιο, σχεδόν έχει συμφωνήσει σε όλα με την Τρόικα, οπότε ανοίγουν καίρια θέματα όπως το ασφαλιστικό και η νέα μείωση των συντάξεων, απομένει μόνο το θέμα του δημοσιονομικού κενού στα 2 δισεκ.
Η κυβέρνηση στο Παρίσι, δεν διαπραγματεύτηκε με στόχο τα συμφέροντα της κοινωνίας αλλά τα συμφέροντα της κυβέρνησης και πως η κυβέρνηση Σαμαρά θα επιβιώσει πολιτικά.
Η κυβέρνηση θα συρθεί σε συμφωνία, θα δώσει γη και ύδωρ  για συμφωνία ώστε να πάρει από την Τρόικα το πράσινο φως για την νέα πιστωτική γραμμή.
Η Τρόικα επιμένει για παράταση του μνημονίου για 6 ή 12 μήνες αλλά η κυβέρνηση αν φέρει στην βουλή τέτοια πρόταση θα καταρρεύσει και σίγουρα θα αποτύχει να βρει τους 180 βουλευτές.
Η κυβέρνηση δεν θέλει νέα παράταση γιατί ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε εκλογές και σε συντριβή την ΝΔ.
Η κυβέρνηση επιδιώκει να πετύχει την νέα πιστωτική γραμμή για να μπορέσει επικοινωνιακά να ξεγελάσει την κοινή γνώμη και ορισμένους βουλευτές.
Η κυβέρνηση ήδη θα έχει πλήθος αντιδράσεων για τα νέα μέτρα αλλά αν έχει την πιστωτική γραμμή που είναι ουσιαστικά νέο σκληρό μνημόνιο, επικοινωνιακά τουλάχιστον θα μπορέσει να εμφανιστεί στους κυβερνητικούς βουλευτές και να τους ζητήσει να στηρίξουν την τελευταία προσπάθεια πριν την έξοδο από το μνημόνιο και ταυτόχρονα να μπορέσει να κατέβει με αξιώσεις στην μάχη για την αναζήτηση των 180 βουλευτών για την εκλογή προέδρου της δημοκρατίας.  
Στα μέσα Ιανουαρίου του 2015 η κυβέρνηση θα φέρει προς ψήφιση τα νέα μέτρα και την νέα πιστωτική γραμμή, αν υπάρξει τελικώς πιστωτική γραμμή και όχι παράταση του μνημονίου.
Παρά τις διαρροές ότι η κυβέρνηση τον Ιανουάριο θα θέσει θέμα εκλογών ή θα θέσει εκβιαστικό δίλημμα είναι σχεδόν αδύνατο η κυβέρνηση Σαμαρά να αποχωριστεί την εξουσία πλην εξαντλήσει και το τελευταίο λεπτό που ορίζει το Σύνταγμα.
Με βάση το κύριο σχεδιασμό η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε εκλογές στις 22 Μαρτίου του 2015.
Στις εκλογές θα συντριβή και θα αλλάξουν άρδην τα πολιτικά δεδομένα της χώρας.
Το συμπέρασμα από το μέτωπο της κυβέρνησης είναι ότι διασύρθηκε στο Παρίσι, έστησαν ένα παιχνίδι εντυπώσεων εκμεταλλευόμενοι τα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ στο Λονδίνο στις επαφές με τους διεθνείς επενδυτές, ώστε με γκεμπελικές μεθόδους να επισκιαστεί η αποτυχία του Παρισιού με τα επικοινωνιακά λάθη του ΣΥΡΙΖΑ στο Λονδίνο.
Τι είπε στο Λονδίνο όμως ο ΣΥΡΙΖΑ που εκτέθηκε και διασύρθηκε;
Με βάση την Bank of America οι επενδυτές δεν πείστηκαν ότι υπάρχει plan B αν η Ευρώπη εναντιωθεί στο σχέδιο του haircut ή του rollover στα ομόλογα που κατέχει η ΕΚΤ.
Σύμφωνα με την Bank of America οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ ήταν  πολύ σίγουροι ότι εκλογές θα γίνουν τον Μάρτιο του 2015(η 22 Μαρτίου ήταν η ημερομηνία που αναφέρθηκε).
Υποστήριξαν ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να αποφύγει τις εκλογές μόνο εάν η τρόικα της έδινε όλα όσα ζητούσε, κάτι που είναι πολύ απίθανο.
Αντίθετα, ήταν έκπληκτοι με την σκληρή στάση της τρόικας στις τελευταίες διαπραγματεύσεις.
- Ήταν επίσης πολύ σίγουροι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές. Ελπίζουν να είναι σε θέση να σχηματίσουν αυτόνομη κυβέρνηση, αλλά παραδέχθηκαν ότι η συμμαχία με άλλα κόμματα (Ποτάμι η/και ΠΑΣΟΚ) είναι πιθανή.
- Υποστήριξαν ότι μια συμφωνία μεταξύ τρόικας με την υπάρχουσα κυβέρνηση θα διευκόλυνε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καθώς θα της έδινε περισσότερο χρόνο να διαπραγματευτεί την αναδιάρθρωση του χρέους που κατέχει ο επίσημος τομέας (κράτη και ΕΚΤ) με την τρόικα.
Από την άλλη πλευρά, αν η κυβέρνηση δεν καταφέρει να κλείσει συμφωνία με την τρόικα οι αγορές θα αντιδράσουν αρνητικά, πρόωρες εκλογές θα γίνουν σίγουρα και παρότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα αναγκαστεί να διαπραγματευτεί υπό πίεση, δεν θα είναι ευθύνη της.

Το συμπέρασμα

Η κυβέρνηση στο Παρίσι διασύρθηκε η διαπραγμάτευση αποδείχθηκε φιάσκο καθώς η Τρόικα απαίτησε νέα μέτρα τα οποία υποχρεωτικά η Ελλάδα θα εφαρμόσει και όλα αυτά για να μπορέσει να πάρει η κυβέρνηση πιστωτική γραμμή και όχι παράταση του μνημονίου που θα ήταν κόλαφος για την κυβέρνηση.
Η Κυβέρνηση Σαμαρά παίζει τις τελευταίες σκηνές του ελληνικού δράματος, οι εκλογές πλησιάζουν, όπως και η συντριβή.
Από την άλλη πλευρά το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ όπως παρουσιάστηκε στο Λονδίνο είναι αντικειμενικά ανεφάρμοστο, έωλο και θα προκαλέσει μεγάλη αναταραχή στις αγορές αν προσπαθήσουν να το εφαρμόσουν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έπεισε στο Λονδίνο και αυτό είναι μια αλήθεια που δεν επιδέχεται παρερμηνείας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης