Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Το παρασκήνιο ενός email από την Capital δείχνει ότι το Μαξίμου έστησε πλεκτάνη για να αντισταθμιστεί το φιάσκο στο Παρίσι και ο ρόλος Καραβία

Το παρασκήνιο ενός email από την Capital δείχνει ότι το Μαξίμου έστησε πλεκτάνη για να αντισταθμιστεί το φιάσκο στο Παρίσι και ο ρόλος Καραβία
Ένα email διέσυρε τον ΣΥΡΙΖΑ, παρ΄ ότι και η κυβέρνηση διασύρθηκε στο Παρίσι...
Η 26η Νοεμβρίου του 2014 αντί να επικεντρωθεί στις δραματικές εξελίξεις στο Παρίσι επισκιάστηκε από το email της Capital Group και την έκθεση της Bank of America που ανέλυσαν το ανεφάρμοστο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ στο Λονδίνο.
Ποιο είναι το παρασκήνιο και τι ακριβώς συνέβη;
Όλα ξεκίνησαν από ένα email ενημέρωσης που ζήτησε ο Φωκίων Καραβίας βασικό στέλεχος της Eurobank.
Ο Καραβίας δεν έχει καμία πολιτική εμπλοκή, απευθύνθηκε στον Joerg Sponer αναλυτή της Capital Group με μια σχετική άνεση γιατί το Capital είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Eurobank ακόμη μεγαλύτερος και από το Fairfax.
Λίγες ώρες αργότερα, ο Joerg Sponer, αναλυτής της Capital Group του έστειλε ένα δισέλιδο email που ήταν ακραία απαξιωτικό για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Παραλήπτης του email ήταν ο Φωκίωνας Καραβίας της Eurobank αλλά και άλλα στελέχη και παράγοντες εκτός Eurobank.
Ο Καραβίας δεν έστειλε το email στο Μαξίμου, δεν είχε κανένα λόγο να το κάνει, κάποιος άλλος παράγοντας…έστειλε το email στο Μαξίμου το οποίο το προώθησε σε ορισμένα μέσα τα οποία εν συνεχεία θα το προωθούσαν με βάση την γραμμή της κυβέρνησης.
Δεν είναι τυχαίο ότι συγκεκριμένος παράγοντας στο Μαξίμου σύμβουλος του Σαμαρά ειδικός στα επικοινωνιακά επικοινωνούσε με τηλεοπτικά μέσα με στόχο να προωθηθεί το θέμα καταλλήλως.
Η κυβέρνηση άδραξε την ευκαιρία που έδωσε απλόχερα ο ΣΥΡΙΖΑ με το ασαφές πρόγραμμα που παρουσίασε στο Λονδίνο….να καλύψει τον διασυρμό στο Παρίσι.
Η Ελλάδα απέτυχε στο Παρίσι αλλά τα φιλικά διακείμενα στην κυβέρνηση μέσα ενημέρωσης…εστιάστηκαν κατόπιν εντολών στον επικοινωνιακό διασυρμό του ΣΥΡΙΖΑ.
Ενώ η κυβέρνηση απέτυχε και διασύρθηκε στο Παρίσι, με την κατάλληλη προπαγάνδα που στηρίχθηκε σε πραγματικά στοιχεία η κυβέρνηση χρησιμοποίησε το διασυρμό του ΣΥΡΙΖΑ στο Λονδίνο για να συγκαλύψει την αποτυχία στο Παρίσι.
Κατά τα άλλα είμαστε μια χώρα σοβαρή.
Ξεφτιλιζόμαστε στο εξωτερικό αλλά στο εσωτερικό αναζητούμε ευκαιρία για το ποιος θα ξεφτιλίσει τον άλλο περισσότερο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε αμήχανα καθώς προσπαθούσε να απαντήσει στα δευτερεύοντα αν δηλαδή συμμετείχε στην παρουσίαση ο Joerg Sponer αναλυτής της Capital Group.
Από την παρουσίαση των παρευρισκομένων προκύπτει ότι δεν συμμετείχε αλλά η ουσία…είναι ότι χάθηκε η ουσία του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ στα email.
Λίγο καθαρό φως ήρθε να ρίξει η ανάλυση της Bank of America όπου συμμετείχε με 6 αναλυτές και εκπροσώπους.
Τα βασικά συμπεράσματα είναι ότι
1)Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ειδικά όσον αφορά το χρέος είναι διάτρητο, δεν υπάρχει plan B.
2)Ο ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη φορά αναφέρει ότι θα ήθελε η κυβέρνηση Σαμαρά να κλείσει το θέμα της παράτασης του μνημονίου ή της νέας πιστωτικής γραμμής ώστε να εστιαστεί στο μείζον θέμα της διαπραγμάτευσης του χρέους για το οποίο δεν έχει plan B.
3)Ο ΣΥΡΙΖΑ προέβλεψε εκλογές το αργότερο 22 Μαρτίου του 2015.
4)Για πρώτη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε τους δυνητικούς συνεργάτες σε μια κυβέρνηση προσδιορίζοντας ότι θα είναι το ΠΑΣΟΚ ή το Ποτάμι.
Δεν ανέφερε τους Ανεξάρτητους Έλληνες και αυτό είναι ένα ζητούμενο πολιτικά με τους ΑΝΕΛ να έχουν πολιτικά εκτεθεί.
5)Οι επενδυτές επέμειναν στο θέμα της διαπραγμάτευσης του χρέους με τον ΣΥΡΙΖΑ να αποφεύγει να δώσει πειστικές απαντήσεις.

Ποιοι συμμετείχαν στην παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ στο Λονδίνο από τον Βουλευτή Σταθάκη....


www.bankingnews.gr

Πρώτη ενημέρωση 20:12 26 Νοεμβρίου 2014

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης