Τραπεζικά νέα

Στήθηκαν μηχανισμοί εξαπάτησης για να βρεθούν οι 180 αλλά δεν φθάνουν ούτε στους 173 – Οι εκλογές είναι η ηθική λύση

Στήθηκαν μηχανισμοί εξαπάτησης για να βρεθούν οι 180 αλλά δεν φθάνουν ούτε στους 173 – Οι εκλογές είναι η ηθική λύση
Η ηθική λύση για την Ελλάδα είναι οι εκλογές, να μπει τέλος στην σαπίλα της πολιτικής ζωής
Εντονότατες παρασκηνιακές πιέσεις στον Πάνο Καμμένο τον Πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και στον Φώτη Κουβέλη της ΔΗΜΑΡ να αλλάξουν άποψη και να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας….ασκεί το Μέγαρο Μαξίμου.
Μετά την κατάρρευση του σχεδίου πολιτικής απάτης και εξαπάτησης που ενέπλεκαν την Χρυσή Αυγή σε μιαρά σχέδια….για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας….ενεργοποιούν το έσχατο σχέδιο προσέγγισης των ΑΝΕΛ, της ΔΗΜΑΡ και των ανεξαρτήτων ελλήνων.
Το γεγονός ότι έφθασαν να κατασκευάσουν ένα πολιτικό σχέδιο απάτη αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Χρυσή Αυγή θα μπορούσε να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αποδεικνύεται ότι υπάρχει πρόβλημα και κυρίως υπάρχει πανικός.
Μάλιστα με θρασύτατο τρόπο ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξοργίστηκε δηλώνοντας ότι δεν θα δεχθεί να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είχαν προηγηθεί δηλώσεις όλως τυχαίως της Μπακογιάννη, του Κυριάκου Μητσοτάκη και βεβαίως του Μαρκογιαννάνη όλως τυχαίως πολιτικών που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με το Μητσοτακικό περιβάλλον.
Οι πολιτικοί θεατρινισμοί έχουν νόημα όταν εδράζονται στην πραγματικότητα.
Όταν το θέατρο στηρίζεται σε σχέδια πολιτικής απάτης, αποδεικνύει τον ηθικό και πολιτικό κατήφορο ορισμένων πολιτικών.
Η Χρυσή Αυγή απάντησε άμεσα και ο Ν. Μιχαλολιάκος με μια σκληρή ανακοίνωση του προς τον Δήμα του ανέφερε ότι….δεν πρέπει να αγωνιά δεν θα εκλεγεί.
Η Χρυσή Αυγή βγήκε με ξεκάθαρο και σαφή τρόπο, από την κολυμπήθρα των πολιτικών παιγνίων, από την κολυμπήθρα της πολιτικής απάτης που έστησαν ορισμένοι.
Στην κυβέρνηση γνωρίζουν πολύ καλά ότι η Χρυσή Αυγή δεν θα ψήφιζε ποτέ Σταύρο Δήμα γιατί απλά θέλουν η Ελλάδα να οδηγηθεί σε εκλογές.
Το κεφάλαιο Χρυσή Αυγή έκλεισε οριστικά, η Χρυσή Αυγή δεν συμμετέχει σε μιαρά σχέδια εκτροπής, θα καταψηφίσει τον Σταύρο Δήμα.
Ωστόσο η κυβέρνηση προσπαθεί να πλαγιοκοπήσει τους ΑΝΕΛ και την ΔΗΜΑΡ με τρόπο τέτοιο που είναι οριακό αν καταφέρουν να αντισταθούν στις προκλήσεις.
Ο Πάνος Καμμένος ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είναι ξεκάθαρος, η Ελλάδα θα πρέπει πάσει θυσία να προχωρήσει σε εκλογές.
Η κοινοβουλευτική ομάδα φαίνεται ενωμένη αλλά ακόμη και στην ακραία περίπτωση που υπάρξει διαρροή θα είναι πολύ μικρή.
Ο Φώτης Κουβέλης της ΔΗΜΑΡ επίσης δέχεται ασφυκτικές πιέσεις, αλλά είναι αληθές ότι έχει πετύχει συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ και έχει εξασφαλίσει μαζί με κάποιους βουλευτές…θέση στην επόμενη μέρα μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Αν καταφέρουν Καμμένος και ΔΗΜΑΡ να αντέξουν τις πιέσεις, οι 180 δεν υπάρχουν και η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε εκλογές στις 25 Ιανουαρίου του 2015.
Στο καλύτερο σενάριο θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν 173 θετικές ψήφοι για τον Σταύρο Δήμα τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Με βάση διαρροές, η στρατηγική της κυβέρνησης είναι ακόμη και να απαξιώσουν τον Κουβέλη και Καμμένο, να σπείρουν διχόνοια στο εσωτερικό των κομμάτων τους και ότι βγει.
Στο Μέγαρο Μαξίμου τα παίζουν όλα κορώνα γράμματα και η δήλωση του Σαμαρά στην συνέντευξη στην ΝΕΡΙΤ ότι θα κάνει τα πάντα για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας δείχνει την αγωνία της κυβέρνησης αλλά αποδεικνύει και τις παρασκηνιακές διεργασίες που σημειώνονται.
Θα τα παίξουν όλα για όλα μήπως και καταφέρουν να βρουν τους 12 βουλευτές που απομένουν.
Με βάση τα τωρινά δεδομένα 180 δεν υπάρχουν και δεν θα βρεθούν αν δεν υπάρξει κάποιας μορφής έκπληξη.
Ο μόνος τρόπος που θα μπορούσε να οδηγήσει σε εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είναι….κυβέρνηση ειδικού σκοπού χωρίς Σαμαρά πρωθυπουργό.
Μόνο σε μια τέτοια περίπτωση θα μπορούσαν να αποφευχθούν οι εκλογές.
Όμως το ερώτημα είναι, θέλει να αποχωρήσει ο Σαμαράς από πρωθυπουργός;
Η καλύτερη λύση για την Ελλάδα, η πιο καθαρή, η πιο δημοκρατική, η πιο ηθική λύση για την Ελλάδα είναι οι εκλογές.
Εκλογές απαιτούνται για να αναλάβει τις ευθύνες του ο ελληνικός λαός, να καθορίσει τις τύχες του και όχι οι 300 εκλεγμένοι βουλευτές.
Οι επόμενοι μήνες θα είναι ιστορικής σημασίας για την Ελλάδα και οι 300 βουλευτές δεν έχουν την πολιτική και ηθική νομιμοποίηση να λάβουν αποφάσεις για τις τύχες του ελληνικού λαού.
Χρειάζονται εκλογές, αποτελούν την ηθική λύση, δεν θα πρέπει να φοβόμαστε τις εκλογές, αντιθέτως να αποζητούμε μια τέτοια λύση που θα δώσει νέα ώθηση στην Ελλάδα.
Αν ο ελληνικός λαός αποφασίσει να δώσει το bonus των 50 εδρών στον ΣΥΡΙΖΑ ας κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Αν αποφασίσει ο ελληνικός λαός να διαψεύσει τις δημοσκοπήσεις και δώσει το bonus των 50 εδρών στην ΝΔ ας κυβερνήσει η ΝΔ.
Είναι ξεκάθαρο ότι μετά τα έσχατα προσβλητικά γεγονότα για την δημοκρατία δεν μπορεί ο τόπος να βρίσκεται βυθισμένος στον βούρκο, δεν μπορεί η σαπίλα να αναδύεται στην πολιτική ζωή αντί του φρέσκου αέρα της αισιοδοξίας που πρέπει να εμπνέει η πολιτική.
Οι εκλογές είναι ηθική λύση.

Υποσημείωση ύψιστης σημειολογίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όλοι γνωρίζουμε ότι είναι σύμβολο, θεσμός που ενώνει όλους τους έλληνες.
Ο Στ. Δήμας ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας με μια προσβλητική και απαράδεκτη δήλωση ανέφερε ότι δεν θα δεχθεί τις ψήφους των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
Ούτως ή άλλως η Χρυσή Αυγή δεν θα τον ψήφιζε αλλά με την δήλωση του ο Δήμας προσβάλλει τους 539 χιλιάδες ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής.
Οι 539 χιλιάδες ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής δεν είναι Έλληνες;
Προσβάλλει τον ελληνικό λαό η απράδεκτη δήλωση Δήμα.
Αυτοί οι άνθρωποι σέβονται την δημοκρατία και το Σύνταγμα;
Αυτοί οι άνθρωποι θα είναι οι θεματοφύλακες της δημοκρατίας;
Ντροπή, πραγματικά ντροπή

(Πρώτη ενημέρωση: Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 15:42)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης