Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Mια λάθος φήμη της Stratfor για τα ΑΤΜs της Πειραιώς προκάλεσε διεθνή αναστάτωση - Διαψεύδoυν Stratfor και Πειραιώς

Mια λάθος φήμη της Stratfor για τα ΑΤΜs της Πειραιώς προκάλεσε διεθνή αναστάτωση - Διαψεύδoυν Stratfor και Πειραιώς
Δεν πρέπει να εξάγονται εύκολα συμπεράσματα πως οι τράπεζες αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας
(upd)Διαψεύδoυν κατηγορηματικά τόσο η Τράπεζα Πειραιώς, όσο και η Stratfor, τις φήμες που κυκλοφόρησαν νωρίτερα, οι οποίες ήθελαν την τράπεζα να αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας στα ΑΤΜs.
H λάθος φήμη διακινήθηκε από την ίδια τη Stratfor και ήταν αρκετή για να προκαλέσει διεθνή αναστάτωση, ωστόσο οι πληροφορίες δεν έχουν καμία βάση.
Η Stratfor υπέπεσε σε σοβαρό ολίσθημα, καθώς διακίνησε επικίνδυνες φήμες, χωρίς να διασταυρώσει τις πληροφορίες και να ελέγξει τα πραγματικά γεγονότα, ιδίως σε μια συγκυρία, κατά την οποία οι ελληνικές τράπεζες έγιναν μάρτυρες σημαντικών εκροών καταθέσεων, λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας στην Ελλάδα.
Η τροφοδοσία των ATMs πραγματοποιείται κανονικά και η τράπεζα Πειραιώς δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα ρευστότητας.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος για πανικό, αφού οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες είναι πλήρως ασφαλείς και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα ATMs.
Εάν κάποιο ή κάποια ATMs δεν είχε στιγμιαία χρήματα, αυτό δεν σημαίνει πως στις τράπεζες υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας.
Είναι ένα τεχνικό ζήτημα που εντός της ίδιας ημέρες οι τράπεζες μπορούν να αντιμετωπίσουν.
Είθισται μάλιστα, σ’ όλες τις τράπεζες κατά καιρούς να παρατηρούνται φαινόμενα όπου αδειάζουν τα ATMs και χρειάζεται ένας εύλογος χρόνος ώστε να τροφοδοτηθούν.
Οπότε δεν πρέπει να εξάγονται εύκολα συμπεράσματα πως οι τράπεζες αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας.

Η διάψευση από τη Stratfor
Δεν υπάρχει λόγος για γενικευμένο πανικό, παρά το γεγονός ότι νωρίτερα φαινόταν να υπάρχει πρόβλημα στα ATMs της Τράπεζας Πειραιώς.
Το πρόβλημα δεν επηρεάζει όλα τα ATMs στην Αθήνα.
Η Stratfor δεν έχει καμία ένδειξη ότι τα προβλήματα αφορούν ένα γενικευμένο πρόβλημα στα ΑΤΜs της Τράπεζας Πειραιώς στην Αθήνα.
Η Stratfor επικοινώνησε με τη διοίκηση της Πειραιώς, η οποία διέψευσε κατηγορηματικά ότι έχουν διαπιστωθεί προβλήματα στην ΑΤΜs της τράπεζας στην Αθήνα.

Η λάθος φήμη που προηγήθηκε από τη Stratfor
Πηγές από την Αθήνα κάνουν λόγο για δυσκολίες στην προσπάθεια να κάνουν αναλήψεις χρημάτων από τουλάχιστον πέντε ΑΤΜs της Τράπεζας Πειραιώς στο κέντρο της Αθήνας.
Μετά από αρκετές μη επιτυχείς προσπάθειες ανάληψης χρημάτων από τα ATMs της Πειραιώς, ζητήθηκε από τους πελάτες να επιχειρήσουν αργότερα εντός της ημέρας, αφού εκείνη τη στιγμή δεν ήταν δυνατό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης