Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Draghi προς Βαρουφάκη: Βιαστείτε για συμφωνία με τους δανειστές - To ΕLA των τραπεζών στο επίκεντρο της συνάντησης

Draghi προς Βαρουφάκη: Βιαστείτε για συμφωνία με τους δανειστές - To ΕLA των τραπεζών στο επίκεντρο της συνάντησης
"Ο Draghi επιθυμεί γρήγορη επίλυση του ζητήματος και άμεσα συμφωνία, προκειμένου να στηριχθεί η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας"
Την ανάγκη να υπάρξει άμεσα συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών τόνισε στον υπουργό Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, ο διοικητής της ΕΚΤ, M. Draghi, κατά τη διάρκεια της κρίσιμης συνάντησης που είχαν στην Ουάσιγκτον, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.
"Βιαστείτε!", ήταν το μήνυμα του επικεφαλής της ΕΚΤ προς τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, προκειμένου να υπάρξει άμεσα συμφωνία.
"Ο Draghi επιθυμεί γρήγορη επίλυση του ζητήματος και άμεσα συμφωνία, προκειμένου να στηριχθεί η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας", δήλωσε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, μετά το πέρας της συνάντησής τους, σημειώνοντας πως είναι μεγάλο το ενδιαφέρον του Μ. Draghi για την Ελλάδα. 
Ο διοικητής της ΕΚΤ εργάζεται για την επίτευξη συμφωνίας προκειμένου να μειωθούν οι ανησυχίες για την κατάσταση της Ελλάδας, πρόσθεσε ο Γ. Βαρουφάκης.
Όπως επισημαίνουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, ο Γ. Βαρουφάκης και ο M. Draghi συζήτησαν διεξοδικά τη διαδικασία διαπραγμάτευσης μέρα προς μέρα μέχρι το Eurogroup της 24ης Απριλίου.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Draghi εξέφρασε στον υπουργό Οικονομικών τη βούλησή του εκ μέρους της ΕΚΤ να συνεισφέρει στην εξεύρεση μακροπρόθεσμης λύσης που θα βοηθήσει την ελληνική οικονομία να περάσει στη φάση της ανάπτυξης.
Η συνάντηση του Γ. Βαρουφάκη και του M. Draghi διήρκησε μια ώρα.
Ο Γ. Βαρουφάκης και ο Μ. Draghi συζήτησαν για την κατάσταση των ελληνικών τραπεζών και το ELA. 
Υπενθυμίζεται εδώ πως την Τρίτη 14/4 η EKT αποφάσισε την αύξηση του ELA κατά 800 εκατ. ευρώ για τις ελληνικές τράπεζες.
Ειδικότερα, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ, κατά τη συνεδρίασή του, ενέκρινε την αύξηση του ELA προς τις ελληνικές τράπεζες κατά 800 εκατ. ευρώ.
Πλέον η συνολική έκτακτη στήριξη, μέσω του ΕLA, προς τις ελληνικές τράπεζες ανέρχεται στα 74 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, οι ελληνικές τράπεζες έχουν ήδη χρησιμοποιήσει τα 70 δισ. ευρώ του ELA.
Επομένως οι τράπεζες δύνανται να αξιοποιήσουν κεφάλαια ύψους 4 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης