Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η στρατηγική των απειλών Schaeuble αποδεικνύουν ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία – Υπαρκτό το σχέδιο εξόντωσης του ΣΥΡΙΖΑ

Η στρατηγική των απειλών Schaeuble αποδεικνύουν ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία – Υπαρκτό το σχέδιο εξόντωσης του ΣΥΡΙΖΑ
Η συμφωνία πλησιάζει αλλά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να μην υποτιμήσει τις απειλές των Γερμανών
Σε εξέλιξη βρίσκεται το παίγνιο αλληλοκατηγοριών και απειλών μεταξύ της Ελλάδος και της Γερμανίας, του Τσίπρα και του Βαρουφάκη έναντι του Schaeuble του γερμανού υπουργού Οικονομικών.
Η στρατηγική των απειλών εν μέσω κρισιμότατων διαπραγματεύσεων – για όσους γνωρίζουν πως γίνονται οι διαπραγματεύσεις – αποτελούν μέρος της διαδικασίας κορύφωσης των τακτικών ελιγμών ώστε να οδηγηθεί η άλλη πλευρά σε υποχωρήσεις και να επιτευχθούν οι στόχοι των "αντίπαλων" μερών.
Δυστυχώς αντί οι διαπραγματεύσεις να γίνονται εν μέσω κλίματος εμπιστοσύνης και αμοιβαιότητας, πραγματοποιούνται εν μέσω απίστευτης καχυποψίας.

Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία, οι απειλές δείχνουν ότι Ελλάδα και ΕΕ βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία.
Οι απειλές Schaeuble ότι εξετάζεται παράλληλο νόμισμα για την Ελλάδα αν δεν υπάρξει πολύ άμεσα συμφωνία είναι μια απειλή….ώστε η Ελλάδα να συμφωνήσει.
Ωστόσο δεν θα πρέπει να υποτιμηθεί το γερμανικό σχέδιο για πολιτική εξόντωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Με δεδομένες τις πρωτοβουλίες της Ελλάδος, είχαν προηγηθεί οι απειλές για δημοψήφισμα ή οι απειλές για ρήξη από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και οι συνακόλουθες κλιμακούμενες απειλές του Schaeuble αποδεικνύουν ότι βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία.
Ποιας μορφής θα είναι, τμηματική, ολική, νέα 3μηνη ή 4μηνη παράταση δεν είναι ξεκάθαρο, αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι η συμφωνία θα υπάρξει.
Όμως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πρέπει να υποτιμήσει τις πραγματικές απειλές των Γερμανών.
Πρόσφατα είχαμε υποστηρίξει ότι η Γερμανία στηριζόμενη σε ορισμένες παραμέτρους έχει φέρει στο τραπέζι το πιστωτικό γεγονός ώστε να αποδεκατίσει τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η Γερμανία στηρίζεται
1)Στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ που έχει ρίξει 60 ομόλογα σε αρνητικές αποδόσεις
2)Στο γεγονός ότι ανακάμπτει η ευρωπαϊκή οικονομία ειδικά οι χώρες που είχαν πληγεί από την κρίση.
3)Στην μεγάλη πτώση του Podemos στην Ισπανία απόρροια κυρίως των δραματικών ελληνικών εξελίξεων αλλά και όλων των κινημάτων – αμφισβητιών στην Ευρώπη
4)Στην εκτίμηση ότι η Ελλάδα έχει χάσει κάθε διαπραγματευτική ισχύ
Οι παράμετροι αυτοί έχουν φέρει στο προσκήνιο ένα σχέδιο το οποίο είναι σίγουρα καταστροφικό για την Ελλάδα και ειδικά για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Με βάση το σχέδιο αυτό «η Γερμανία θα τηρήσει μέχρι τέλους την σκληρότατη γραμμή της και θα διαμορφώσει τις προϋποθέσεις ώστε η Ελλάδα να οδηγηθεί σε πιστωτικό γεγονός δηλαδή σε στάση πληρωμών και χρεοκοπία εντός ευρώ, εισάγοντας εν συνεχεία το παράλληλο νόμισμα.
Το παράλληλο νόμισμα είναι μια παράλληλη ανοησία.
Σκεφθείτε το ευρώ το σκληρό νόμισμα και την νέα δραχμή το ασθενές νόμισμα.
Όλοι οι έλληνες θα έχουν καταθέσεις σε ευρώ και η δραχμή θα απαξιωθεί πλήρως και μέσα σε λίγους μήνες οι έλληνες θα έχουν ευρώ και η δραχμή θα είναι το νόμισμα παρίας.

Τι υποστηρίζει ένα γερμανικό σχέδιο που η Ελλάδα πρέπει να αποτρέψει με κάθε κόστος;

Σύμφωνα με τους Γερμανούς θεωρούν ότι η ελληνική κυβέρνηση υπό τον ΣΥΡΙΖΑ μετά το σοκ του πιστωτικού γεγονότος που θα οδηγήσει και σε capital controls στις τράπεζες, θα πανικοβληθεί και θα συρθεί γονυπετής να υπογράψει μια συμφωνία δραματικά χειρότερη από αυτή που εξετάζεται αυτή την περίοδο.
Στόχος της κίνησης αυτής είναι να υπάρξει πιστωτικό γεγονός που θα σοκάρει την ελληνική κοινωνία.
Στόχος είναι να βάλουν την ελληνική κοινωνία να εναντιωθεί στην κυβέρνηση η οποία τυγχάνει ακόμη ισχυρής λαϊκής αποδοχής.
Η Γερμανία θέλει να προκαλέσει λαϊκή οργή κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και για να το πετύχει αυτό θα πρέπει να υπάρξει πιστωτικό γεγονός.
Εν συνεχεία η Γερμανία έχει εκτιμήσει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πανικοβλημένη θα συρθεί σε συμφωνία μια συμφωνία που θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θα ξεκινήσει η ραγδαία αποδυνάμωση η ραγδαία πολιτική φθορά.
Σε επόμενο στάδιο η Γερμανία θα ήθελε ακόμη και αλλαγή κυβέρνησης, θα ήθελε να έρθουν στην εξουσία δυνάμεις που είναι καθαρά μνημονιακές».
Το σχέδιο αυτό που αποτελεί βασική ανησυχία των αμερικανών εκμυστηρεύθηκε κορυφαίος αμερικανός παράγοντας και αποδεικνύει ότι αν το σχέδιο αυτό υλοποιηθεί η Γερμανία δεν θέλει μόνο να επιβάλλει μια μνημονιακή πολιτική αλλά θέλει να εξοντώσει πολιτικά τον ΣΥΡΙΖΑ.
Μέσα στις επόμενες 6-12 ημέρες θα αποκαλυφθεί αν το σχέδιο αυτό των Γερμανών μπορεί να υλοποιηθεί.
Αν υπάρξει συμφωνία το σχέδιο εξόντωσης του ΣΥΡΙΖΑ θα καθυστερήσει, θα έρθει μέσω της εφαρμογής μνημονιακών μέτρων.
Αν δεν υπάρξει συμφωνία όμως θα είναι 100% βέβαιο ότι αν υπάρξει στάση πληρωμών στόχος θα είναι η πολιτική εξόντωση του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να σταλεί ένα καθαρό μήνυμα σε όλη την Ευρώπη ότι η Γερμανία κινεί τα νήματα.

Προειδοποίηση

Το σχέδιο εξόντωσης του ΣΥΡΙΖΑ με πολιτικούς όρους δεν θα πρέπει να υποτιμηθεί.
Το σχέδιο εξόντωσης του ΣΥΡΙΖΑ έχει σχεδιαστεί από την Γερμανία.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πολλές επιλογές.
Υπάρχει η κακή λύση για τον ΣΥΡΙΖΑ η συμφωνία και η χείριστη λύση για τον ΣΥΡΙΖΑ η ρήξη.

www.bankingnews.gr

Πρώτη ενημέρωση 16:12 22 Μαίου του 2015

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης