Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ρευστότητα 1 δισ. έως τις 6/7 διαθέτουν οι τράπεζες - Δεν μειώνεται κάτω από τα 60 ευρώ το ημερήσιο όριο ανάληψης

Ρευστότητα 1 δισ. έως τις 6/7 διαθέτουν οι τράπεζες - Δεν μειώνεται κάτω από τα 60 ευρώ το ημερήσιο όριο ανάληψης
Η Λούκα Κατσέλη εξήγησε πως οι τραπεζίτες αναμένουν την απόφαση της ΕΚΤ για το ELA των τραπεζών - Η ΕΚΤ θα συνεδριάσει τη Δευτέρα 6 Ιουλίου
(upd3)Απόθεμα ρευστότητας ύψους 1 δισ. ευρώ έως το πρωί της Δευτέρας 6 Ιουλίου διαθέτουν οι τράπεζες, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη, μετά την ολοκλήρωση της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών με τις διοικήσεις των τραπεζών για την κατάσταση του τραπεζικού συστήματος.
Η Λούκα Κατσέλη εξήγησε πως οι τραπεζίτες αναμένουν την απόφαση της ΕΚΤ για το ELA των τραπεζών.
Η ΕΚΤ θα συνεδριάσει τη Δευτέρα 6 Ιουλίου.
Σύμφωνα με τους τραπεζίτες, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να μειωθεί το ημερήσιο όριο αναλήψεων, από τα ΑΤΜ, κάτω από τα 60 ευρώ, διαβεβαιώνουν οι τραπεζίτες που συμμετείχαν.
Τα μηχανήματα (ΑΤΜ) είναι φορτωμένα για όλο το Σαββατοκύριακο, διαβεβαίωσε από την πλευρά του και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκης.
Όπως διαβεβαίωσαν οικονομικό επιτελείο και τραπεζίτες, η ρευστότητα στα ΑΤΜ είναι εξασφαλισμένη έως τη Δευτέρα.
Όπως είχε ήδη αναφέρει από νωρίς το www.bankingnews.gr, σε δραματικούς τόνους οι τραπεζίτες προειδοποιούν πως το αργότερο έως το βράδυ της Δευτέρας θα έχει εξαντληθεί η ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών.
Στη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών συμμετείχαν ο υπουργός Γ. Βαρουφάκης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δ. Μάρδας.
Από πλευράς τραπεζιτών, στη σύσκεψη μετείχαν από την Εθνική τράπεζα η πρόεδρος Λούκα Κατσέλη και Λεωνίδας Φραγιαδάκης, από την Eurobank οι κ.κ. Νικόλαος Καραμούζης και Φωκίων Καραβίας, από την Aplha Bank οι κ.κ. Βασίλης Ράπανος και Δημήτρης Μαντζούνης, από την Πειραιώς ο Άνθιμος Θωμόπουλος, από την Attica Bank, οι κ. κ. Αλέξανδρος Αντωνόπουλος και Ιωάννης Γαμβρίλης, ενώ από την Τράπεζα της Ελλάδος μετέχει ο υποδιοικητής Θεόδωρος Μητράκος.
Το παρών στη σύσκεψη έδωσε και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ελληνικών τραπεζών Χρήστος Γκόρτσος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης