Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Reuters: Συμφωνία Eurobank με IFC - Aναμένονται αντίστοιχες συμφωνίες και με άλλες ελληνικές τράπεζες

tags :
Reuters: Συμφωνία Eurobank με IFC - Aναμένονται αντίστοιχες συμφωνίες και με άλλες ελληνικές τράπεζες
Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank δήλωσε ότι η τράπεζα παραμένει στην πρώτη γραμμή των πρωτοβουλιών για τη εξασφάλιση λογικών τιμών χρηματοδότησης
Στην υπογραφή συμφωνίας χρηματοδότησης ύψους 100 εκατ. ευρώ, προχώρησε η International Finance Corporation (IFC-είναι βραχίονας της Παγκόσμιας Τράπεζας) με την Eurobank.
Όπως μεταδίδει το Reuters, η IFC, η οποία ιδρύθηκε το 1956, επένδυσε πέρυσι περίπου 300 εκατ. ευρώ στις τέσσερις μεγάλες ελληνικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Eurobank, συμμετέχοντας στην ανακεφαλαιοποίηση τους.
Στόχος της IFC είναι η ενίσχυση της εμπιστοσύνης και η κινητοποίηση άλλων πλευρών για επενδύσεις στην Ελλάδα, μέσω της παροχής ρευστότητας στις ελληνικές επιχειρήσεις μικρούς μεγέθους που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.
«Καθώς οι προοπτικές ανάπτυξης της οικονομίας γίνονται πιο ορατές, παραμένουμε στην πρώτη γραμμή των πρωτοβουλιών για τη εξασφάλιση λογικών τιμών χρηματοδότησης, παρά τους επίμονους περιορισμούς στη ρευστότητα» δήλωσε στο Reuters, o διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας.
Η συνεργασία Eurobank-IFC πηγαίνει πίσω πέντε έτη.
Επισημαίνεται ότι η IFC θα επιδιώξει αντίστοιχες συμφωνίες με τις άλλες τρεις ελληνικές τράπεζες και δεν αποκλείεται να αυξήσει την πίστωση της Eurobank μόλις εξαντληθεί, διευκρίνισε ανώτερος στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας.
«Η IFC έλαβε συνειδητά την απόφαση να κάνει μία συστημική παρέμβαση το προηγούμενο έτος.
Διερευνούμε αυτό το είδος της συναλλαγής με όλες τις ελληνικές τράπεζες» είπε στο Reuters ο διευθυντής του IFC Global Industry, Marcos Brujis.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης