Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

ΟΤΟΕ: Ζητά να ανακληθεί η απόλυση υπαλλήλου από τον Σύλλογο Υπαλλήλων πρώην Ιονικής Τράπεζας

tags :
ΟΤΟΕ: Ζητά να ανακληθεί η απόλυση υπαλλήλου από τον Σύλλογο Υπαλλήλων πρώην Ιονικής Τράπεζας
Tο Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ αποφάσισε να προχωρήσει στην άμεση διαγραφή του Συλλόγου, αν δεν ανακληθεί η απόφαση
Να ανακαλέσει την απόφαση για την απόλυση της υπαλλήλου Μέμης Χατζηστυλιανού, καλεί το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Υπαλλήλων της πρώην Ιονικής Τράπεζας η ΟΤΟΕ.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ΟΤΟΕ «στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της, την Τρίτη 18/7/2017 συζήτησε το θέμα της απόλυσης της υπαλλήλου του Συλλόγου σας, σ. Μέμης Χατζηστυλιανού, η οποία εργαζόταν στον Σύλλογό σας εδώ και 16 χρόνια.
Στη συζήτηση, στην οποία είχατε κληθεί και σκοπίμως δεν παραβρεθήκατε, παρατέθηκαν από το Σύλλογο των Εργαζομένων Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΣΕΤΟΕ), όλα τα στοιχεία και οι προσχηματικοί λόγοι που επικαλεστήκατε, προκειμένου να προχωρήσετε στην απαράδεκτη απόφασή σας.
Σας γνωρίζουμε, ότι η ομόφωνη απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΟΤΟΕ που αφορά στο θέμα αυτό, είναι η εξής:
Σας καλούμε εντός 10 ημερών να ανακαλέσετε την απόφασή σας και να επαναπροσλάβετε στο Σύλλογό σας την υπάλληλο Μέμη Χατζηστυλιανού, με όλα τα νόμιμα δικαιώματα της σύμβασής της.
Αν δεν το πράξετε, το Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ αποφάσισε να προχωρήσει στην άμεση διαγραφή του Συλλόγου σας από τη δύναμη της Ομοσπονδίας, η οποία και θα επικυρωθεί στο επόμενο Συνέδριό της.
Η παραπάνω απόφαση της ΟΤΟΕ είναι ο δρόμος που εσείς επιλέξατε για τον Σύλλογό σας, γιατί είναι βέβαιο, ότι δεν αντιλαμβάνεστε τις συνδικαλιστικές, τις κοινωνικές και τις πολιτικές διαστάσεις μιας απαράδεκτης και αντεργατικής συμπεριφοράς ενός Συλλόγου, που υποτίθεται ότι υπερασπίζει συμφέροντα εργαζομένων.
Μια τέτοια συμπεριφορά δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να γίνει ανεκτή από την ΟΤΟΕ και ως εκ τούτου η απόφασή της ήταν μονόδρομος, στον οποίο εσείς οδηγήσατε με τις απαράδεκτες επιλογές σας.
Ένας μονόδρομος που καθορίστηκε εκτός των άλλων και από τη δειλία σας να παρευρεθείτε στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου (έστω και με έναν εκπρόσωπο του Συλλόγου σας), για να απολογηθείτε και να δώσετε τις αναγκαίες εξηγήσεις.
Όσο για το θράσος σας να επικαλεστείτε κώλυμα λόγω παρέμβασης του Συλλόγου σας υπέρ συναδέλφων μελών σας στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Λιβαδειάς, αφού προηγουμένως εσείς είχατε προχωρήσει στην απόλυση της υπαλλήλου σας, αυτό αποτελεί μέγιστη υποκρισία, που ξεπερνάει τα όρια της λογικής, αλλά και της συνδικαλιστικής ηθικής αντιμετώπισης των πραγμάτων.
Σας καλούμε να συμμορφωθείτε ΤΩΡΑ  με την απόφαση της ΟΤΟΕ και να επαναπροσλάβετε την υπάλληλό σας, αν θέλετε έστω και την τελευταία στιγμή να διασώσετε την συνδικαλιστική σας αξιοπρέπεια (όσων πήραν αυτήν την απαράδεκτη απόφαση), που δυστυχώς οδηγεί στο διασυρμό του ιστορικού Σωματείου σας, για τον οποίο έχετε αποκλειστική ευθύνη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης