Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Συντηρώντας την απάτη του δημοσίου χρέους – Σε 7 χρόνια το κρατικό χρέος μειώθηκε 10 δισ και το ιδιωτικό χρέος 112 δισ

Συντηρώντας την απάτη του δημοσίου χρέους – Σε 7 χρόνια το κρατικό χρέος μειώθηκε 10 δισ και το ιδιωτικό χρέος 112 δισ
Πρόκειται για μια αηδιαστική, προσβλητική, απαράδεκτη και επαίσχυντη εξέλιξη…καθώς το μιαρό δημόσιο χρέος συντηρείται και η ιδιωτική οικονομία συρρικνώνεται.
Ως πρόκληση στην λογική αποτελεί η προσπάθεια των εκάστοτε κυβερνήσεων να διαχειριστούν το τερατώδες δημόσιο χρέος της Ελλάδος και μέσα σε 7 χρόνια ύφεσης και σοκ….μόνο το ιδιωτικό χρέος μειώθηκε.
Αντί να συρρικνωθεί ο δημόσιος τομέας που χρεοκόπησε συρρικνώθηκε ο ιδιωτικός τομέας 112 δισεκ.
Αντί να θεραπευτεί ο ασθενής δηλαδή ο δημόσιος τομέας, μετατρέψαμε τον υγιή σε άρρωστο δηλαδή τον ιδιωτικό τομέα.
Την ίδια ώρα που το ιδιωτικό χρέος συρρικνώθηκε εντυπωσιακά σχεδόν 30% το δημόσιο χρέος έχει μείνει στάσιμο και αποτελούν φρούδες ελπίδες η μείωση του.
Το 2010 ξεκίνησε για τα καλά να εμφανίζεται η κρίση στην Ελλάδα.
Τότε το δημόσιο και ιδιωτικό χρέος της Ελλάδος το 2010 ήταν 650 δισεκ. ευρώ.
Το δημόσιο χρέος της Ελλάδος το 2010 ήταν 330 δισεκ. και το ιδιωτικό χρέος – σύνολο χρηματοδότησης – ήταν 320 δισεκ.
Το 2017 παρατηρούμε το εξής εντυπωσιακό.
Το συνολικό δημόσιο και ιδιωτικό χρέος έχει μειωθεί στα 528 δισεκ. ευρώ (μισό τρισ ευρώ)  από 650 δισεκ. το 2010..... αλλά το μεν δημόσιο χρέος το 2017 βρίσκεται στα 320 δισεκ. και το ιδιωτικό χρέος 208 δισεκ.
Δηλαδή το δημόσιο χρέος μειώθηκε 10 δισεκ. και το ιδιωτικό χρέος σε αυτή την 7ετία μειώθηκε 112 δισ.

Όλοι γνωρίζουν ότι η γενεσιουργός αιτία της κρίσης, της χρεοκοπίας, η αιτία των μνημονίων ήταν η αδυναμία έως ανικανότητα της Ελλάδος να διαχειριστεί το δημόσιο χρέος.
Και ενώ το 2012 είχαμε PSI+ όπου μειώθηκε το χρέος 106 δισεκ. τελικώς μεταξύ 2010 και 2017 το δημόσιο χρέος της Ελλάδος μειώθηκε μόλις 10 δισεκ. ευρώ.
Δηλαδή ο άρρωστος δεν θεραπεύτηκε.
Αντιθέτως ο ιδιωτικός τομέας – ιδιωτικό χρέος – από 320 δισεκ. το 2010 συρρικνώθηκε στα 208 δισεκ. το 2017 δηλαδή ο υγιής ιδιωτικός τομέας συρρίκνωσε 30% τα χρέη του.
Δεν αποτελεί πρόκληση  έως απάτη ότι επί 7 χρόνια μονοπωλεί την δημόσια συζήτηση το ελληνικό δημόσιο χρέος, επί 7 χρόνια η Ελλάδα ζητάει συρρίκνωση του δημοσίου χρέους και τελικώς αυτό που μειώνεται είναι το χρέος της πραγματικής οικονομίας ο ιδιωτικός τομέας.
Αντί επί 7 χρόνια να θεραπεύσουμε τον άρρωστο… μετατρέψαμε σε άρρωστο τον ιδιωτικό τομέα.
Το ακόμη εντυπωσιακό είναι ότι το ιδιωτικό χρέος συνεχίζει να συρρικνώνεται ενώ το δημόσιο χρέος συνεχίζει να παραμένει στάσιμο.
Την ώρα που ο πρώην υγιής ιδιωτικός τομέας συρρικνώνεται μέσω του ιδιωτικού χρέους το ελληνικό κράτος αναζητάει λύσεις…για το πώς θα αναδιαρθρωθεί το κρατικό χρέος.
Πρόκειται για μια αηδιαστική, προσβλητική, απαράδεκτη και επαίσχυντη εξέλιξη…καθώς το μιαρό δημόσιο χρέος συντηρείται και η ιδιωτική οικονομία συρρικνώνεται.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης