Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Ντινόπουλος (υπουργός Εσωτερικών): Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια οι αποζημιώσεις για τις πλημμύρες - Την Κυριακή τα στοιχεία των πληγέντων

tags :
Ντινόπουλος (υπουργός Εσωτερικών): Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια οι αποζημιώσεις για τις πλημμύρες - Την Κυριακή τα στοιχεία των πληγέντων
«Οι περιοχές που υπέστησαν ζημιές είναι φτωχογειτονιές, τι εισοδηματικά κριτήρια;»
Την Κυριακή θα δοθούν στη δημοσιότητα οι καταστάσεις με τους πληγέντες πολίτες από τις πλημμύρες, σύμφωνα με νέες δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλου.
Ο υπουργός σύμφωνα με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, βρίσκεται σε επαφή με την Πυροσβεστική, η οποία συνεχίζει την καταγραφή των ζημιών σε 8 δήμους (Αχαρνών, Ιλίου, Περιστερίου, Αιγάλεω, Χαϊδαρίου, Αγ. Αναργύρων - Καματερού, Αγ. Ι Ρέντη - Νίκαιας και Πειραιά) και αναμένεται να την ολοκληρώσει μέχρι αργά σήμερα το βράδυ.
Την Δευτέρα ο κ. Ντινόπουλος θα αποστείλει στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα τα στοιχεία ώστε οι δήμοι να λάβουν την έκτακτη βοήθεια, το ύψος της οποίας θα εξαρτάται από τις ζημιές που έχει προκληθεί σε κάθε δήμο.
Στόχος είναι να αποδεσμευθεί το απαιτούμενο ποσό το συντομότερο προκειμένου να δοθεί άμεσα στους δήμους και τους πληγέντες.
Η Πυροσβεστική πραγματοποιεί την καταγραφή για τα κινητά και για τα ακίνητα περιουσιακά στοιχεία. Σε περίπτωση που κάποιοι πολίτες έχουν υποστεί καταστροφές και δεν έχει περάσει η Πυροσβεστική, μπορούν να επικοινωνούν με το 199 ώστε να μεταβεί άμεσα η υπηρεσία.

Νωρίτερα ο κ. Ντινόπουλος άφησε να εννοηθεί σε τηλεοπτικές δηλώσεις του πως χωρίς εισοδηματικά κριτήρια θα διατεθούν οι κρατικές αποζημιώσεις στους πληγέντες από τις καταστροφικές βροχοπτώσεις και πλημμύρες που χτύπησαν την Αττική την Παρασκευή.

«Οι περιοχές που υπέστησαν ζημιές είναι φτωχογειτονιές, τι εισοδηματικά κριτήρια;», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ντινόπουλος.
Ο υπουργός Εσωτερικών δεν αποκάλυψε το ακριβές μέγεθος των αποζημιώσεων που θα διαθέσει το κράτος, τονίζοντας πως το ύψος του κονδυλίου που θα δεσμεύσει το υπουργείο Οικονομικών θα αποσαφηνιστεί όταν οι υπηρεσίες θα αποκτήσουν πληρέστερη εικόνα για το μέγεθος των ζημιών.
Προσέθεσε πως η πρώτη αποτίμηση των ζημιών αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Σαββατοκύριακου, ενδεχομένως και σήμερα Σάββατο.
Σχετικά με τη διαδικασία λήψης της αποζημίωσης, ο κ. Ντινόπουλος δήλωσε πως τριμελείς επιτροπές θα κάνουν πραγματογνωμοσύνες προκειμένου να αξιολογηθεί το μέγεθος της οικονομικής ζημιάς που έχει υποστεί το κάθε πληγέν νοικοκυριό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης