Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Επιστρέφει το … χαράτσι για ένα εκατομμύριο πολίτες

Επιστρέφει το … χαράτσι για ένα εκατομμύριο πολίτες
Έως τα τέλη του 2014 θα βεβαιωθούν οφειλές που δεν πληρώθηκαν για το τέλος ακινήτων του 2013
Αν και ο ΕΝΦΙΑ είναι εδώ και μήνες ο νέος πονοκέφαλος εκατομμυρίων ιδιοκτητών ακινήτων, περίπου 1 εκατομμύριο πολίτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με το περίφημο χαράτσι, το Ενιαίο Ειδικό Τέλος Ακινήτων που είχε επιβληθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, έως τα τέλη του έτους.
Αιτία η βεβαίωση από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων των οφειλών που δεν πληρώθηκαν στην ώρα τους για το τέλος ακινήτων του 2013 έως το περασμένο καλοκαίρι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, η Γενική Γραμματεία θα ζητήσει για μία ακόμη φορά από τους φορολογούμενους αυτούς να πληρώσουν το χαράτσι, εφάπαξ ή εντάσσοντας το στη ρύθμιση των 12 δόσεων.
Βάσει των ίδιων πληροφοριών, ο λογαριασμός για τους φορολογούμενους δεν αποκλείεται να ξεπεράσει ακόμα και τα 300 εκατ. ευρώ, καθώς το ΕΕΤΑ εκτιμάται πως παρέμεινε απλήρωτο ολικώς ή μερικώς για περίπου ένα στα πέντε ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.
Όσοι με τη δεύτερη ευκαιρία, δεν το εξοφλήσουν ή δεν ρυθμίσουν το χρέος τους, από το νέο έτος θα έρθουν αντιμέτωποι με το κίνδυνο κατασχέσεων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης