Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

ΙΚΑ: Θα ρυθμιστούν τα εκκρεμή αιτήματα για οικογενειακά επιδόματα

tags :
ΙΚΑ: Θα ρυθμιστούν τα εκκρεμή αιτήματα για οικογενειακά επιδόματα
Διευκρινίσεις από το ΙΚΑ με αφορμή περίπτωση συνταξιούχου που παρουσιάστηκε σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού MEGA
Οι εκκρεμότητες με αιτήματα για οικογενειακά επιδόματα θα ρυθμιστούν, διευκρινίζει το ΙΚΑ σε ανακοίνωσή του.
Ειδικότερα, με αφορμή περίπτωση συνταξιούχου που παρουσιάστηκε στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού MEGA και σχετικών δημοσιευμάτων που επακολούθησαν, προς αποκατάσταση των πραγματικών δεδομένων το ΙΚΑ ξεκαθαρίζει, με ανακοίνωσή του πως ο εν λόγω συνταξιούχος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ είχε αιτηθεί το 2006 τη χορήγηση οικογενειακού επιδόματος για τη σύζυγό του που ήταν δημόσιος υπάλληλος.
Το αρμόδιο Υποκατάστημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ απέρριψε το αίτημα του σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (που προβλέπει ότι: «το ποσό της σύνταξης λόγω αναπηρίας ή γήρατος προσαυξάνεται για τη σύζυγο εφόσον δεν ασκεί επάγγελμα ή δεν είναι συνταξιούχος ασφαλιστικού οργανισμού ή Ν.Π.Δ.Δ. ή του Δημοσίου».
Στη συνέχεια ο εν λόγω συνταξιούχος υπέβαλε ένσταση προς την Τοπική Διοικητική Επιτροπή (Τ.Δ.Ε.) του Υποκαταστήματος η οποία έκανε δεκτή την ένσταση και αποφάσισε τη χορήγηση του επιδόματος.
Η Διεύθυνση του Υποκαταστήματος μετά από αυτά χορήγησε το επίδομα με σχετική απόφαση επισημαίνοντας ότι: «επιφυλασσόμαστε για την αναθεώρηση της απόφασης αυτής και τον έντοκο καταλογισμό των παροχών που χορηγήσαμε στον ανωτέρω σε περίπτωση που ακυρωθεί η απόφαση Τοπική Διοικητική Επιτροπή κατόπιν αίτησης προσφυγής του ΙΚΑ στο Διοικητικό Πρωτοδικείο».
Κατά της απόφασης της Τοπική Διοικητική Επιτροπή η Διεύθυνση του Υποκαταστήματος άσκησε προσφυγή στο Διοικητικό Πρωτοδικείο η οποία όπως αναφέρθηκε εκδικάζεται στο τέλος Απριλίου.
Επισημαίνουμε ότι στο ΙΚΑ υποβλήθηκαν την περίοδο 2004-2005 πλήθος αιτημάτων παρόμοιου περιεχομένου (χορήγηση οικογενειακού επιδόματος) τα οποία κρίθηκαν πανομοιότυπα και έχουν απορριφθεί στο σύνολό τους από τα Διοικητικά Πρωτοδικεία - Εφετεία ακόμα και από το Συμβούλιο της Επικρατείας, έχουν δε ολοκληρωθεί οι σχετικές διαδικασίες κατά τα προηγούμενα χρόνια.
Κατά συνέπεια για όσες υποθέσεις δεν έχουν εκδικαστεί από τα κατά τόπους Διοικητικά Δικαστήρια και μόνο για αυτές υπάρχουν εκκρεμότητες οι οποίες θα ρυθμιστούν μετά την έκδοση των σχετικών αποφάσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης