Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Υπερκαλύφθηκαν σε μια μέρα 3.000 θέσεις για το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας του ΟΑΕΔ

tags :
Υπερκαλύφθηκαν σε μια μέρα 3.000 θέσεις για το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας του ΟΑΕΔ
Ανοιχτό παραμένει το πρόγραμμα για 10.000 νέους ηλικίας 18-24 ετών.
Την ολοκλήρωση του προγράμματος απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για νέους ηλικίας 25 έως 29 ετών λόγω κάλυψης των 3.000 προσφερόμενων θέσεων ανακοίνωσε σήμερα (23/8) ο ΟΑΕΔ.
Σύμφωνα με τον Οργανισμό, λόγω της μεγάλης εκδήλωσης ενδιαφέροντος από εργοδότες υπερκαλύφθηκαν μέσα στο πρώτο 24ωρο από την έναρξη της ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων, οι 3.000 θέσεις του προγράμματος σε επιχειρήσεις και εργοδότες του ιδιωτικού τομέα και σε Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις.
Το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας αφορούσε νέους ηλικίας 25-29 ετών, αποφοίτους δευτεροβάθμιας (Γενικού Λυκείου, Επαγγελματικού Λυκείου, ΕΠΑΣ) και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ, ΤΕΙ), που παραμένουν εκτός αγοράς εργασίας, εκπαίδευσης ή κατάρτισης.
Για το λόγο αυτό έληξε αυτόματα μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων.
Ανοιχτό παραμένει ακόμα το αντίστοιχο πρόγραμμα διάρκειας 4 μηνών για 10.000 νέους ηλικίας 18-24 ετών, που παραμένουν εκτός αγοράς εργασίας, εκπαίδευσης ή κατάρτισης.
Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα και διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα του ΟΑΕΔ, μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντός τους στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων.
Οι επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν κλειδάριθμο του ΟΑΕΔ και δεν διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης σε αυτό, οφείλουν να επισκεφτούν την Υπηρεσία του ΟΑΕΔ ΚΠΑ2 όπου ανήκουν, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά (πρόσφατο καταστατικό ή βεβαίωση έναρξης επιτηδεύματος, ΑΦΜ) και να τον προμηθευτούν, ώστε να μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης