Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα… άκρα η σύγκρουση μεταξύ Γαλλίας και Βρυξελλών για το έλλειμμα του 2015 - Αγνοεί τα τελεσίγραφα της Κομισιόν το Παρίσι

Στα… άκρα η σύγκρουση μεταξύ Γαλλίας και Βρυξελλών για το έλλειμμα του 2015 - Αγνοεί τα τελεσίγραφα της Κομισιόν το Παρίσι
"H Γαλλία πρέπει να χαίρει της εκτίμησης όλων, καθώς είναι μία μεγάλη χώρα"
Αμετακίνητη εμφανίζεται η Γαλλία στο ζήτημα του ελλείμματος για το 2015, αγνοώντας πλήρως τις επιπτώσεις από τη διαφαινόμενη σύγκρουση με την Κομισιόν.
Στον απόηχο των σημερινών συστάσεων της Κομισιόν προς πέντε χώρες της Ευρωζώνης, μεταξύ των οποίων και η Γαλλία, ο Πρωθυπουργός της χώρας, M. Valls διαμήνυσε πως δεν πρόκειται να υπάρξουν αλλαγές στον προϋπολογισμό του 2015.
Ας σημειωθεί πως κατά παρέκκλιση των ευρωπαϊκών κανόνων, η Γαλλία θα σημειώσει έλλειμμα μεγαλύτερου του -3% τόσο για το 2015 όσο και για το 2016.
«Είμαστε αποφασισμένοι. Δεν πρόκειται να ενδώσουμε στις εικασίες περί απόρριψης του προϋπολογισμού. Τίποτα κακό δεν θα συμβεί. Η Γαλλία πρέπει να χαίρει της εκτίμησης όλων, καθώς είναι μία μεγάλη χώρα» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Ως προς την απόφαση να μην συμμορφωθεί στις υποδείξεις της Ε.Ε., υποστήριξε πως η δέσμευση για μείωση του ελλείμματος κάτω του -3% θα έπληττε σημαντικά την ανάκαμψη της οικονομίας.
«Είμαστε περήφανοι πως ο προϋπολογισμός του 2015 επιτέλους, σπάει τον κύκλο των φορολογικών αυξήσεων» συνέχισε χαρακτηριστικά.
Υπενθυμίζεται πως το έλλειμμα της Γαλλίας για το 2015 εκτιμάται πως θα διαμορφωθεί στο -4,3%.
Εκτός της Γαλλίας, με απόρριψη του προϋπολογισμού απειλούνται η Ιταλία, η Μάλτα, η Αυστρία και η Σλοβενία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης