Τελευταία Νέα
Αυτοκίνητο

Το νέο Ε-Doblo είναι το τέταρτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Fiat με αυτονομία 280 χλμ

tags :
Το νέο Ε-Doblo είναι το τέταρτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Fiat με αυτονομία 280 χλμ
Το νέο Ε-Doblo αποτελεί το τέταρτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της ιταλικής εταιρείας μετά το νέο 500, το E-Ducato και το E-Scudo.
Τα νέα Doblο και Ε-Doblo αποτελούν τη 5η γενιά του μοντέλου, το οποίο διαχρονικά προσφέρει κορυφαία επίπεδα πρακτικότητας, χωρητικότητας, αλλά και ευελιξίας στην κατηγορία του.
Ειδικότερα το νέο Ε-Doblo αποτελεί το τέταρτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της ιταλικής εταιρείας μετά το νέο 500, το E-Ducato και το E-Scudo.
Παράλληλα, η νέα πρόταση αντιπροσωπεύει ακόμα ένα βήμα στη στρατηγική της μάρκας ώστε από το 2024 κάθε νέο μοντέλο της να είναι αμιγώς ηλεκτρικό και από το 2027 το σύνολο της γκάμας της να αποτελείται από οχήματα μηδενικών ρύπων.
Το νέο E-Doblo εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 100kW (136 ίππων) και μια μπαταρία χωρητικότητας 50kWh που του εξασφαλίζει περισσότερα από 280 χιλιόμετρα αυτονομίας. Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό σύνολο χαρίζει στο νέο E-Doblo τελική 130χλμ./ώρα, ενώ άμεση είναι η επιτάχυνση χάρη στη σταθερή ροπή των 260Nm. Την ίδια στιγμή το μοντέλο χάρη στο σύστημα «Quick Charge Mode» έχει τη δυνατότητα φόρτισης με ισχύ έως και 100 kW, στοιχείο που του επιτρέπει να φορτίζει το 80% της μπαταρίας του σε μόλις 30 λεπτά.
Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τρία προγράμματα λειτουργίας: Normal, Eco και Power με το κάθε ένα από αυτά να βελτιστοποιεί τη λειτουργία του αυτοκινήτου ανάλογα με τις συνθήκες. Ακόμα ένα στοιχείο που συμβάλει το E-Doblo να αποτελεί ένα 100% ηλεκτρικό όχημα χωρίς συμβιβασμούς, είναι το γεγονός ότι η μπαταρία δεν επηρεάζει στο ελάχιστο τον διαθέσιμο εσωτερικό χώρο, επιτρέποντας οι επιβατικές και επαγγελματικές εκδόσεις του μοντέλου να έχουν τον ίδιο ωφέλιμο όγκο με τις αντίστοιχες με συμβατικούς κινητήρες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης