Τελευταία Νέα
Αυτοκίνητο

Το Renault 5 E-Tech στην Ελλάδα αυτό το φθινόπωρο

tags :
Το Renault 5 E-Tech στην Ελλάδα αυτό το φθινόπωρο
To νέο Renault 5 δεν έρχεται απλώς ως μία βίντατζ αναβίωση από το 1972, αλλά επιστρέφει ως ένα σύμβολο της Renaulution ανάκαμψης της Renault, ενσαρκώνοντας τόσο τη βιομηχανική αναγέννηση όσο και το άλμα της μάρκας στο ηλεκτρικό μέλλον
Το ηλεκτρικό Renault 5 E-Tech, γεννημένο από πρωτοποριακές μεθόδους εργασίας, περικλείει τη ρετρό αύρα του concept car, ενώ χρειάστηκαν μόλις τρία χρόνια για την εξέλιξή του, σε αντίθεση με το τυπικό χρονοδιάγραμμα της βιομηχανίας των τεσσάρων ετών.
Εφοδιασμένο με τις πιο πρόσφατες ψηφιακές τεχνολογίες, αυτό το made in France ηλεκτρικό αυτοκίνητο αναμένεται να έχει μία ανταγωνιστική τιμή, που στη Γαλλία ξεκινά από περίπου 25.000 ευρώ, μετά τις επιδότησης.
Με μεγάλους τροχούς 18 ιντσών, εξαιρετικά μικρούς προβόλους και μήκος αμαξώματος στα 3,92 μέτρα, το R5 επιτυγχάνει μία καλή ισορροπία μεταξύ αστικής ευελιξίας -ε κύκλο στροφής μόλις 10,3 μέτρα- και σύγχρονου στυλ. Ταυτόχρονα, οι αναλογίες του αμαξώματος τονίζονται τόσο από τους τροχούς, τα φαρδιά μετατρόχια (1,55 μέτρα μπροστά και 1,53 μέτρα πίσω) κ.α.
Παρά τις κόμπακτ διαστάσεις του (είναι 30 εκατοστά μικρότερο από το Twingo και 9 μεγαλύτερο από το Clio), οι Γάλλοι λένε ότι το Renault 5 E-Tech προσφέρει χώρους που ανταγωνίζεται μεγαλύτερα μοντέλα όπως το Clio V, αξιοποιώντας την καινοτόμο πλατφόρμα AmpR Small.
Με μεταξόνιο 2,54 μέτρων και πλάτος 1,77 μέτρων, το γαλλικό supermini διατηρεί μια στιβαρή παρουσία, χωρίς να μειώνει την ευελιξία στους δρόμους της πόλης.
Η τοποθέτηση της μπαταρίας κάτω από το δάπεδο συμβάλλει σε ένα ιδανικό ύψος 1,50 μέτρων, υψηλότερο από εκείνο του Twingo αλλά χαμηλότερο από αυτό του Clio (Διαβάστε περισσότερα)

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης